Sebzeli Bulgur Pilavı

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
Sebzeli bulgur pilavı porsiyon ölçüsü: 6 -7 yemek kaşığı
1 porsiyon sebzeli bulgur pilavı değişim ölçüsü: 2 ekmek+1/2 sebze+1yağ
1 porsiyon sebzeli bulgur pilavı: 200 kalori

Malzemeler (4 kişilik)

4 adet çarliston veya sivri biber
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı sıvı yağ (ayçiçek yağı)
2 orta boy domates
1 büyük boy kuru soğan
Tuz, karabiber
Su

Yapılışı

İnce doğranmış biberleri ve soğanları yağ ile birlikte 5 dakika kavurun, kabuklarını soymadan küp küp doğradığınız domatesleri ilave edip 5 dakika pişirin. Bulguru ve tuzu birlikte tencereye ekleyip 5 dakika bulgurlar domateslerin suyunu çekene kadar pişirip 1 su bardağı su ilave edin. Tencerenin ağzını kapamadan suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Tahta kaşığı pilava batırdığınızda dik duruyorsa pilavınız pişmiş demektir. Karabiber serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun
 
Geri
Üst