Sebze Yemekleri

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
[FONT=&quot]Malzemeler:[/FONT][FONT=&quot] (4 kişilik)[/FONT]
[FONT=&quot]2 adet kemer patlıcan [/FONT]
[FONT=&quot]250 gr yağsız dana kıyması [/FONT]
[FONT=&quot]2 baş soğan [/FONT]
[FONT=&quot]2 adet sivri biber [/FONT]
[FONT=&quot]2 adet domates [/FONT]
[FONT=&quot]2-3 diş sarımsak [/FONT]
[FONT=&quot]1 yemek kaşığı domates salçası [/FONT]
[FONT=&quot]Tuz, kırmızıbiber, karabiber [/FONT]
[FONT=&quot]1 su bardağı su[/FONT]
[FONT=&quot]Kızartmak için:[/FONT]
[FONT=&quot]1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Yapılışı:[/FONT]
[FONT=&quot]Patlıcanları alacalı soyun ve tuzlu soğuk suda biraz bekletin. Suyunu süzdürdükten sonra bir parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayın. Karnıyarık yaptığınız yayvan bir tencereye zeytinyağı ve patlıcanları koyup ocağın altını çok kısıkta açın. Tencerenin kapağını kapayıp 10 dakika pişirin. Patlıcanları bir kaba alıp aynı tencereye kıymayı alıp suyunu salana dek karıştırın. İnce ince doğranmış sivri biber, sarımsak ve soğanı ilave edip 10 dakika daha bu şekilde kısık ateşte kavurun. Domatesin birini küp küp doğrayıp salçayla beraber kıymalı karışıma ilave edin. Tuzunu ve baharatlarını da ilave ettikten sonra karıştırıp ateşin altını kapatın. [/FONT]
[FONT=&quot]Pişirdiğiniz içi tencerenin bir yanına toplayıp alta daha önce pişen patlıcanları dizin. Harcı patlıcanların üzerine yayın. Bir kat patlıcan bir kat harç olacak şekilde dizmeye devam edin. En üste dilimlenmiş domatesi ve biberleri yayın. 1 Bardak sıcak suya kırmızıbiber karıştırıp yemeğin üzerine gezdirin. 15 dakika kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın. Sıcak servis yapın. [/FONT]
[FONT=&quot]Dilerseniz pişirme işlemini fırında da yapabilirsiniz. O zaman cam tepsiye aynı şekilde kıyma harcı ve patlıcanları dizmeniz gerektiğini unutmayın.[/FONT]
 
Geri
Üst