Sebze Sepetinde Tavuk Köftesi

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
MALZEMELER: (4 kişilik)

  • <LI style="mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt" class=MsoNormal>400 gr göğüs etinden tavuk kıyması <LI style="mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt" class=MsoNormal>2 çorba kaşığı kepekli ya da tam buğday unu <LI style="mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt" class=MsoNormal>2-3 adet kepekli galeta <LI style="mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt" class=MsoNormal>1 yumurta <LI style="mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt" class=MsoNormal>1 kuru soğan <LI style="mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt" class=MsoNormal>¼ demet maydanoz <LI style="mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt" class=MsoNormal>1-2 diş sarımsak
  • Tuz, kırmızı toz biber, karabiber, yenibahar
Sebze sepeti için

2 adet taze kabak
2 adet havuç
2 adet uzun sivri biber

HAZIRLANIŞI:

Soğanı soyup rendeleyin. Maydanozu temizleyip ince ince kıyın. Kıymayı çukur bir kaba alın. Ufaladığınız kepekli galetayı, yumurtayı, kepekli unu, baharatları, tuzu, rendelediğiniz soğanı ve maydanozları ilave edip güzelce yoğurun. Parmak büyüklüğünde köftelerinizi hazırlayın. (Tekirdağ köfte gibi) Fırın tepsisine yağlı pişirme kâğıdı serip hazırladığınız köfteleri üzerine dizin. Orta ateşte 20 dakika fırınlayın.

Kabak, biber ve havucu yıkayıp soyun. İnce uzun şeritler halinde kesin. Küçük bir tavada 1 çay bardağı su ile haşlayın. Havuçlar piştiğinde ocağı kapayın.

Servisi
Servis tabaklarına sebzeleri eşit olarak paylaştırın. Tabağa sebzeleri yıldız şeklinde yerleştirin. Sebzelerin üzerine istediğiniz şekilde köfteleri dizin. Taze maydanoz ve cheryy domates ile tabağınızı süsleyerek servis yapın.
 
Geri
Üst