Sebze Garnili Dana İncik

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
Malzemeler ( 4 Kişilik)

400 gr. Dana İncik
Tuz, kekik, biberiye (rosemarry)
1 kaşık biber salçası
Su

Sebze Garnitürü
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet kırmızı taze biber (kapya)
1 büyük boy taze kabak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 orta boy kuru soğan
5-6 diş sarımsak
Tuz

Yapılışı
Düdüklü tencereye su ve yıkadığınız dana incikleri yerleştirip yaklaşık 30 dakika pişirin.

Soğanları halka halka doğrayıp zeytinyağı ile birlikte soteleyin. Biberleri ve kabakları da jülyen doğrayın (kibrit çöpü şeklinde). Sotelenen soğanlara ekleyip 10 dakika tahta spatulayla karıştırarak pişirmeye devam edin. İnce ince doğradığınız sarımsakları ve tuzu da ekleyip 2 dakika çevirin. Ocağın altını kapayın. Pişen sebzeleri servis için kullanacağınız kapaklı cam kaba alın. Sebze sote yaptığınız tavada sarımsak kırıntıları kalacaktır bunları temizlemeyin. Haşlanan dana incikleri tencereden çıkarıp kesme tahtası üzerinde ince ince dilimleyin. Az önce sebze sotelediğiniz tavaya alıp ocağın altını açın. Eti haşladığınız sudan 1 kepçe alıp bir kaseye koyun, biber salçasını ekleyip karıştırın. Salça tamamen eridikten sonra salçalı et suyunu tavadaki etlerin üzerine dökün. Tuz, biberiye ve kekiği üzerine serptikten sonra 5 dakika suyunu çektirin.
Tüm yaptığınız yemeği dört kişiye paylaştırın ve sebzelerle birlikte sıcak servis edin.
 
Geri
Üst