20
EXE RANK
Method
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
* 1 kg Kavanoz İçin :
* 1 kg kemer Patlıcan
* 100 ml Beyaz Şarap sirkesi
* 300 ml Su
* 1 çorba kaşığı Hardal Tohumu
* 100 gr Şeker
* 1 baş Sarımsak
* 20 yaprak taze Nane
* Sızma Zeytinyağı
* Tuz
*
* Mutfak: Türk
Hazırlanışı
Patlıcanları yıkayıp, dilimleyin. Üzerine bol miktarda tuz serpin. Birkaç saat dinlenmeye bırakın. Yıkayıp kuruladıktan sonra çok sıcak ızgara üzerinde pişirin. Sirkeyi, 300 ml suyu, hardal tohumlarını şeker ile birlikte kaynatın. Kaynar suya patlıcanları atıp, çıkarın. SüzSüzüp bir bez üzerinde kurumaya bırakın. Diş sarımsakları ve nane yapraklarını patlıcanlarla birlikte kavanoza yerleştirin. Zeytinyağı ile patlıcanları örtüp kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Güneş görmeyen serin bir yerde 2-3 gün bekletin.
* 1 kg Kavanoz İçin :
* 1 kg kemer Patlıcan
* 100 ml Beyaz Şarap sirkesi
* 300 ml Su
* 1 çorba kaşığı Hardal Tohumu
* 100 gr Şeker
* 1 baş Sarımsak
* 20 yaprak taze Nane
* Sızma Zeytinyağı
* Tuz
*
* Mutfak: Türk
Hazırlanışı
Patlıcanları yıkayıp, dilimleyin. Üzerine bol miktarda tuz serpin. Birkaç saat dinlenmeye bırakın. Yıkayıp kuruladıktan sonra çok sıcak ızgara üzerinde pişirin. Sirkeyi, 300 ml suyu, hardal tohumlarını şeker ile birlikte kaynatın. Kaynar suya patlıcanları atıp, çıkarın. SüzSüzüp bir bez üzerinde kurumaya bırakın. Diş sarımsakları ve nane yapraklarını patlıcanlarla birlikte kavanoza yerleştirin. Zeytinyağı ile patlıcanları örtüp kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Güneş görmeyen serin bir yerde 2-3 gün bekletin.