17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Malzemeler: (4 kişilik)
Kabak (4 adet)
Sarımsak (2-4 diş kıyılmış)
Domates (1 orta boy)
Yağsız dana kıyması veya hindi kıyma (göğüs etinden) 100 gr
2 yemek kaşığı light kaşar rendesi
Soğan (1 orta boy)
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Kabakları boylamasına ikiye bölüp, içini çıkarın. Soğanları ve domatesi ince ince doğrayıp, kabak içi ve kıyma ile beraber tavada 2-3 dakika orta ateşte çevirin. Sarımsakları, kara biberi ve tuzu ekledikten sonra ateşi söndürün. Bu harcı içi boşaltılmış kabakların içine doldurun. Kabakları fırın için uygun bir tepsiye dizin, tepsinin içine 1 çay bardağı su ekleyin.Harç arttıysa yemeği pişireceğiniz kabın dibine serebilirsiniz. 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Pişmeye yakın iri rendelenmiş light kaşarı kabakların üzerine serpin. 5 dakika daha fırınlayın.
Porsiyon Ölçüsü: 1 adet tüm kabak ( 2 adet yarım doldurulmuş kabak)
Değişim Karşılığı: 1 sebze+ 1 köfte
Kalorisi= 120 kkal.
Afiyet olsun…
Kabak (4 adet)
Sarımsak (2-4 diş kıyılmış)
Domates (1 orta boy)
Yağsız dana kıyması veya hindi kıyma (göğüs etinden) 100 gr
2 yemek kaşığı light kaşar rendesi
Soğan (1 orta boy)
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Kabakları boylamasına ikiye bölüp, içini çıkarın. Soğanları ve domatesi ince ince doğrayıp, kabak içi ve kıyma ile beraber tavada 2-3 dakika orta ateşte çevirin. Sarımsakları, kara biberi ve tuzu ekledikten sonra ateşi söndürün. Bu harcı içi boşaltılmış kabakların içine doldurun. Kabakları fırın için uygun bir tepsiye dizin, tepsinin içine 1 çay bardağı su ekleyin.Harç arttıysa yemeği pişireceğiniz kabın dibine serebilirsiniz. 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Pişmeye yakın iri rendelenmiş light kaşarı kabakların üzerine serpin. 5 dakika daha fırınlayın.
Porsiyon Ölçüsü: 1 adet tüm kabak ( 2 adet yarım doldurulmuş kabak)
Değişim Karşılığı: 1 sebze+ 1 köfte
Kalorisi= 120 kkal.
Afiyet olsun…