Samsung Galaxy Note 2

Durumu:
Çevrimdışı

Faik Küçükali

Kullanıcı
Acemi üye 365-Gündür-Beraberiz! Çaylak Üye 5 Yıldır Beraberiz Bronz Üye 10 Yıldır Beraberiz Doğrulanmamış Hesap Silver Üye 15 Yıldır Beraberiz Gold Üye
Katılım
1 Mar 2009
Mesajlar
4,372
Beğeniler
0
Favori Oyun
Meslek
Discord
İsim
Ticaret - 0%
0   0   0


414461123753400279.jpg


Samsung, doğadan esinlenerek yeni cihazlar üretmeye devam ediyor.


Samsung, Android pazarında fırtına gibi esiyor. Son çeyrek rakamlarına göre mobil pazarın %75'ini Android telefonlar oluşturuyor, ki Android'ler içersinde de bir numarada Samsung yer alıyor. Tabii bu yıl iki Samsung ürünü fazlasıyla dikkat çekmişti ve hala da ilgi görüyor. Bunlardan ilki, aylar önce bizlerle olan ve an itibarıyla 30 milyondan fazla satış gerçekleştirerek büyük başarı elde eden Galaxy S3. Diğeri ise, incelememizde de şimdi değineceğimiz Galaxy Note 2.
Galaxy Note 2, özellikle büyük ekranlı ve iyi dokunmatik mekanizmaya sahip telefonlardan hoşlananlar için an itibarıyla en iyi tercih konumunda. Hatta onun için sadece telefon değil, bir tablet yakıştırmasını bile yapabiliriz. Bu cüreti, özel kaleminden ve 5.5 inç değerindeki Super Amoled ekranından alıyoruz. Birçok güzel özellik, taşınabilir dev bir ekranın altında, parmaklarımızın ucuna sunulmuş.
Şimdi gelelim ürünümüzün detaylarına...
Parlak, zarif bir tasarım
5.5 inç ekrana sahip Galaxy Note 2, 183 gram ağırlığında, sade, ama estetik bir tasarıma sahip. Samsung, tasarlarken "Doğadan esinlendik" diyor ya hani, Galaxy Note 2'ye baktıkça aklıma ince ve parlak bir dere taşı gelip durdu. Ön yüzeyi Amoled ekranla kaplı olan cihazın arka kısmı da zımparalanmış ve üzeri vernikle kaplanmış hissi uyandıran parlak bir plastik kapakla kaplı. Böylelikle arka yüzey çizilse bile, bu pek fark edilmeyecektir.
Cihazın ön alt kısmında home tuşu, üst kısımda hoparlör, kamera ve gelen bildirim mesajlarına-şarj durumuna göre değişik renklerde uyarı gönderen led sinyal yer alıyor. Sol yan tarafta ses düzeyini değiştiren tuşlar, sağ kısımda da açıp-kapama ve uykuya alma tuşu yer alıyor. Alt kısımda şarj girişi, kalem, arka üst kısımda da kamerası ve yanında flaşı yer alıyor. Arka alt kısımda sesi dışarıya veren diğer hoparlörü görüyoruz. Kapağı açıp, içeri baktığımızda ise, Micro Sim ve 64GB'a kadar bellek artışı sağlayan MicroSD girişleriyle karşılaşıyoruz.
Kullanım
Galaxy Note 2 biraz büyük, ancak tek elle de kullanılabilir olarak tasarlanmış. Cihaz, en çok kullandığınız eliniz hangisiyse, ayarlardan kullanım şemasını ona göre belirlemenize fırsat tanıyor, ama yine de rahat kullanım için iki elinizi kullanmanızda fayda var. Zaten sağ alt kısımda yer alan S Pen (S Kalem de deniyor), kullanım konusunda size birçok güzellikler sunuyor. Detaylarına ineceğiz...
Telefonun arka kısmı, uzun süre aynı elde tutmanız sonucunda gerçekleşecek terleme neticesinde kayganlaşabilir. Bu da yanlışlıkla onu düşürmenize neden olabilir. Internet'te de denk geldiğimiz birçok videodan görüldüğü üzere, ön kısımda koruyucu bir çerçevesinin olmaması ve büyüklüğünün getirisi olarak 183 gram ağırlığı sebebiyle, hassas bir yapısı var Galaxy Note 2'nin. Düşürdüğünüzde camını kırmanız büyük bir olasılık. Dikkatli olmakta fayda var.
Ama bu ekran, aslında çok da güzel bir özellik. Hele mobil cihazlarda bir şeyler izlemeyi ve okumayı seviyorsanız. 5.5 inç büyüklüğünde, 720 x 1280 çözünürlük sunan (267 ppi) Gorilla Glass 2 ekran, tam da size göre. Renk tonları gayet başarılı. Gerçekten deyim yerindeyse yağ gibi kayıyor. Ufak dokunuşlarla menüler arasında çok rahat geçişler yapabiliyor, sosyal medyada hızla yol alabiliyor ve Internet tarayıcılarında hızla sörf yapabiliyorsunuz. Donma gibi sorunlarla karşılaşmanız çok düşük bir ihtimal. Tabii bunda, kullanılan yazılım ve donanımın da büyük önemi var.
Donanım ve yazılım

Android 4.1.1 işletim sistemiyle gelen Galaxy Note 2, Samsung'un TouchWiz "Nature UX" arayüzünü kullanıyor. Ana ekran modu ayarlamalarından size en uygun menü düzeneğini oluşturabildiğiniz gibi, en çok kullanan uygulamalarınızı ve Widget'larınızı ayarlayarak kendinize özgü kullanım düzeneğinizi hazırlayabiliyorsunuz.
Cihazla birlikte gelen yazılımlara, Dropbox, PaperArtist ve S Voice gibi örnekler verebiliriz. Örneğin S Voice sayesinde, Internet'te sesli aramalar yapabiliyorsunuz. Home tuşuna bir süre basılı tuttuğunuzda devreye giriyor ve telefona komut veriyorsunuz, o da size aradığınız başlık hakkında bilgi veriyor. Eğer bahsettiğiniz şey ile örtüşüyorsa, kısa süre sonra da sonuçları görüyorsunuz. Bu arada Internet'te arama işlemini, kalemle yazdığınız kelimelerle de gerçekleştirebiliyorsunuz. Bir diğer dikkat çekici özellik de Allshare Cast. Bunun sayesinde HDMI aracılığıyla Galaxy Note 2'nin görüntüsünü başka bir cihaza aktarabiliyorsunuz.
Menüler arası geçişler, uygulamalara giriş ve çıkışlar gerçekten çok hızlı. Adeta telefonu kurcalamaktan zevk alıyorsunuz diyebilirim. Arka planda birden fazla uygulama çalışıyor olmasına rağmen performans konusunda önemli bir sıkıntı yaşamıyorsunuz, tabii bunda 2GB RAM unsurunun da önemi büyük.
Galaxy Note 2, 4 çekirdekli 1.6 GHz Cortex-A9 işlemci ve 2GB RAM'den güç alıyor. Bu ikili, cihazda yapmak istediğiniz en ekstrem işlemlere kadar performanslı bir yapı sunuyor. Özellikle, birden fazla açılabilir Pop-Up menüler çalışırken fark edebiliyorsunuz ne kadar güçlü olduğunu. Ekranın alt kısmında video açıkken, üst kısımda Internet'te gezebiliyorsunuz. Bu iki farklı işlemi aynı anda yapan ve görüntüleyen Galaxy Note 2, herhangi bir yavaşlama yaşamıyor.
S kalem sayesinde çok farklı bir deneyim
Galaxy Note 2'nin en çok hoşuma giden, kullanılabilirliğini artırdığını düşündüğüm özelliği, sağ alt kısımda yer alan S Kalem'i. Özel bir ucu bulunan ve kullanılmak istediğinde cihazın otomatik olarak algılamasını sağlayan bir sistemi bulunan kalem, menülerde gezinmekten yazı yazmaya, sosyal medyadan Internet'in farklı noktalarına yapılan seyahatlere kadar size farklı deneyimler sunuyor.
Facebook ve Twitter'dasınız diyelim. Günün yorgunluğunu atmak için koltuğunuza yayıldınız ve telefonunuzla gündemi takip ediyorsunuz. Dokunmatik ekranda yer alan tuşlar vardır biliyorsunuz, bir de S Kalem var şimdi. Ve inanın S Kalem, Internet keyfinizi bile artırabilir. Dokunmatik tuşlara basarak bir şeyler yazmaktansa, bir kağıda yazar gibi ekranın alt kısmındaki alana el yazınızı yazın. Cihaz onu hemen algılasın ve düzgün halini Facebook'a, Twitter'a ya da size nereye isterseniz oraya göndersin. Bu gerçekten güzel bir özellik ve saatlerce cihazı elinizden düşürmemenizi sağlayabilir.
Kalemle birlikte yapabileceğiniz bir diğer güzellik ise, S Not uygulamasında yeteneklerinizi konuşturabilmek. İsterseniz bir tablo hazırlayın, isterseniz bir grafik, isterseniz bir doğum günü mesajı hazırlayın, isterseniz de resim çizin. Hepsini, normal bir kağıt kalemle yaptıklarınız gibi hayal edebilirsiniz, çünkü neredeyse böyle. Artı olarak, bu çalışmalarınıza çektiğiniz resimleri de ekleyebiliyor, sesler koyabiliyor ve düzenlemeler yaparak video haline getirebiliyorsunuz.

Son olarak bir de, kalemin yanındaki özel tuşa basılı tutup ekranda çizim yaptığınızda, seçtiğiniz alanı kesip, panoya yapıştırabiliyorsunuz. İster not defterinde kullanın, ister postalarınızda. Size kalmış. S Kalem olmasaydı, açıkçası Galaxy Note 2'yi bu kadar da sevemezdim sanırım. Ufak tefek algılama hataları var tabii, ancak o kadar da önemli sorunlar değil bunlar.
Kamera ve ses olayları
Galaxy Note 2, 3264x2448 çözünürlüğe kadar video (30 FPS) ve resim çekebilen 8 MP'lik ana kameraya ve ön kısımda da 1.9 MP'lik kameraya sahip. Ön kamera sayesinde, özellikle Internet üzerinden görüntülü görüşmeler gerçekleştirebiliyorsunuz.
Farklı ortamlarda ve günün farkı zaman dilimlerinde çektiğim video ve resimler itibarıyla söyleyebilirim ki, güzel bir kamera var karşımızda. Birçok kullanıcıyı tatmin edeceğini düşünüyorum (Galaxy S3'ün kamerasıyla hemen hemen aynı zaten). Art arda birçok resim çekerek en güzelini seçebilme imkanınız olduğu gibi, resim çekmeden önce birçok efekti aktif hale getirerek daha özel kareler yakalayabiliyorsunuz. Gün ışığında performans oldukça iyiyken, ışığın az olduğu ortamlarda da durumun günü kurtarabilecek düzeyde olduğunu söyleyebilirim. Zaten flaş ışığı da bulunuyor.
Kamera konusunda hoşuma gitmeyen ise, ses kayıt fonksiyonu. Bu aslında mikrofonla alakalı bir durum. Yüksek sesin olduğu ortamlarda video çektiğinizde ve bu videoyu daha sonra PC'nizde izlemeye kalktığınızda, özellikle bass efektleri başta olmak üzere birçok sesin olmadığını, sönük efektlerin olduğunu duyuyorsunuz. Bu bende biraz hayal kırıklığına yol açtı doğrusu. Zira gittiğim birçok konserde örneğin, Sony Xperia Ray ve Apple iPod Touch ile yaptığım video kayıtlarındaki seslerin kalitesi, Galaxy Note 2'ye kıyasla çok daha iyi.

Gelelim müzik konusuna. Cihazın birçok farklı müzik türüne göre ses profilleri bulunuyor. Bunları kendi tercihlerinize göre ayarlayabiliyorsunuz. Ancak ben cihazın müzik kalitesini çok da yüksek düzeyde bulmadım. Orta kalitede diyebiliriz.
Şarj durumu nedir bu güzelliğin?
Galaxy Note 2'de ilginizi çekebilecek birçok güzellik var, yukarda da bahsettik zaten. Cihazın Li-ion 3,100mAh bataryası mevcut. Bu, 2G açıkken 980, 3G açıkken de 890 saatlik bekleme süresi anlamına geliyor. Konuşma süresi ise 2G açıkken 35, 3G açıkken de 16 saate kadar varıyor.
Gün içinde elinizde sıklıkla bulundurabileceğiniz bu aletin şarjı, yapacağınız görüşmeler, Internet gezintileri, MP3 dinlemek ve video izlemek gibi atraksiyonlarla genel olarak çok rahat şekilde en az bir gün yetecektir. Birçok Android'te olduğu gibi tasarruf modu ve isterseniz S Kalem'i de devreden çıkararak ekstra bir tasarruf modu da sağlayabiliyorsunuz. Bunlar da kullanım süresini artıran unsurlar olacaktır.
Sonuç
Sonuç olarak gayet şık, performanslı ve kullanışlı bir cihazla karşı karşıyayız. Dört çekirdekli işlemci ve 2GB RAM faktörleri, yakın zamanda kullanıma sunulacak yeni Android işletim sistemiyle birlikte bu ürünü daha da güçlendirecektir. Özellikle büyük, akıcı ekranı, S Kalem özelliği ve uygulamalarıyla kalbimi çalmayı başardığını söyleyebilirim Galaxy Note 2'nin.
Video kayıtlardaki ses kalitesi de iyi olsa, hiçbir sorunu olmayacaktı neredeyse. Hoşuma gitmeyen özelliği bu oldu. Çünkü artık birçok kullanıcı yanında kamera taşımıyor ve telefonlarının kameralarından yardım alıyor. Devamlı konserlere giden biri olarak, bu telefonla rahat bir şekilde videolar çekmek isterdim. Ama yüksek ses unsurunu videolarda iyi kaydedememesi benim için ciddi bir problem.
Ve son olarak, darbelere karşı fazla savunmasız gibi duruyor. Kullanırken ekstra dikkatli olmak gerekir diye düşünüyorum. Büyüklüğü ve ağırlığını da göz önüne almalıyız tabii...
 


Kullanıcı
Acemi üye 365-Gündür-Beraberiz! Çaylak Üye 5 Yıldır Beraberiz Bronz Üye 10 Yıldır Beraberiz Doğrulanmamış Hesap Silver Üye Gold Üye
Katılım
23 Ağu 2012
Mesajlar
3,549
Beğeniler
0
Favori Oyun
Meslek
Discord
İsim
Ticaret - 0%
0   0   0


bu s3 den daha mı iyi biliyormsn?
 


Kullanıcı
Acemi üye 365-Gündür-Beraberiz! Çaylak Üye 5 Yıldır Beraberiz Bronz Üye 10 Yıldır Beraberiz Doğrulanmamış Hesap Silver Üye 15 Yıldır Beraberiz Gold Üye
Katılım
1 Mar 2009
Mesajlar
4,372
Beğeniler
0
Favori Oyun
Meslek
Discord
İsim
Ticaret - 0%
0   0   0

 

 
Üst