Şambali - İzmir Tatlısı

Durumu:
Çevrimdışı

OttoMaNs* ;яeiz

Kullanıcı
Acemi üye 365-Gündür-Beraberiz! Çaylak Üye 5 Yıldır Beraberiz Bronz Üye 10 Yıldır Beraberiz Doğrulanmamış Hesap Silver Üye Gold Üye Platin Üye
Katılım
20 Şub 2011
Mesajlar
32,869
Beğeniler
0
Favori Oyun
Meslek
Discord
İsim
Ticaret - 0%
0   0   0


sbali.jpg


*Hamur yoğuracağımız kaba yoğurdu,şekeri,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım.İrmiği katıp özlü bir hamur yoğuralım.Hamuru margarinle yağlayıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım,üzerini düzeltelim.Hamurun üzerine sık aralıklarla badem yapıştırıp 180 derece ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim.Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim.Tatlıyı sönmüş fırında 5 dk bekletip şerbetini emmesini sağlıyalım.

*Şerbeti İçin

Şekeri,suyu,limon suyunu 5 dk kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.

  • *2 su bardağı irmik
  • *1 su bardağı şeker
  • *1 su bardağı yoğurt
  • *2 paket vanilya
  • *1 paket kabartma tozu
  • *50 gr badem Şerbeti İçin
  • *3 su bardağı şeker
  • *3 su bardağı su
  • *Yarım tatlı kaşığı limon suyu
 


 

 
Üst