Şambali - İzmir Tatlısı

20
EXE RANK

OttoMaNs* ;яeiz

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
20 Şub 2011
Mesajlar
32,869
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
Web sitesi
www.netbilgini.com
OttoMaNs* ;яeiz
sbali.jpg


*Hamur yoğuracağımız kaba yoğurdu,şekeri,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım.İrmiği katıp özlü bir hamur yoğuralım.Hamuru margarinle yağlayıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım,üzerini düzeltelim.Hamurun üzerine sık aralıklarla badem yapıştırıp 180 derece ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim.Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim.Tatlıyı sönmüş fırında 5 dk bekletip şerbetini emmesini sağlıyalım.

*Şerbeti İçin

Şekeri,suyu,limon suyunu 5 dk kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.

  • *2 su bardağı irmik
  • *1 su bardağı şeker
  • *1 su bardağı yoğurt
  • *2 paket vanilya
  • *1 paket kabartma tozu
  • *50 gr badem Şerbeti İçin
  • *3 su bardağı şeker
  • *3 su bardağı su
  • *Yarım tatlı kaşığı limon suyu
 
Geri
Üst