Şalgam Suyu

3
EXE RANK

`~DeathGate~`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
23 Ağu 2012
Mesajlar
3,549
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
`~DeathGate~`
[attachment=o2351]

yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg

5 kg’lık kap için;
  • 1 kg kırmızı havuç
  • 60 g nohut (yaklaşık 1 avuç kadar)
  • 80 g bulgur (yaklaşık 2 avuç)
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 ekmeğin 1/3′ü (3′te 1′i)
(Hassas Terazisi Olanlar için Net Gramlarını da yazdım)
yemek_tarifi_hazirlanisi.png

Öncelikle tadı damağınıza uygun olacak şekilde içme suyuna tuz karıştırıp eritin. Limon tuzunu da atıp karıştırın. Havuçları yıkayıp 2-3 yerinden tıraşlayın ve bidona atın. Yukarıdaki diğer malzemeleri ekmeğin ortasına doldurup, içine sığacak büyüklükte tülbent parçasının ortasına koyup ağzını iyice bağlayın ve bunu da bidona atın. Hepsi bu kadar.
18-19 gün sonra şalgam suyunuz hazır. Acı suyu ayrıca alınız ve içeceğiniz zaman ekleyiniz. Arada bir altı üstüne gelecek şekilde karıştırın.
Afiyet olsun.
 
Geri
Üst