17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 1 kg. biftek
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 baş kuru soğan
- 1 su bardağı kaynamış su
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Süre:50 dk - 10 Kişilik
Yapılışı
2 yemek kaşığı zeytinyağını yayvan bir tencereye koyun. Tencereyi ocağa alıp biftekleri tek sıra halinde tencerenin dibine yerleştirin. bir maşayla çevirerek her iki tarafını kızartın.
Bu arada 3 soğanı soyup bütün olarak etlere ilave edin. Etler bıraktığı suyu çekinceye kadar ara sıra çevirmek suretiyle pişirmeye devam edin. Etler suyunu çektikten sonra 3 su bardağı kaynamış suyu etlerin üzerine döküp yumuşayana kadar pişirin.
Salçayı sıcak suyla ezip karabiberi ve tuzu ilave edin. Etleri fırın kabına yerleştirin. Üzerine salçalı karışımı dökün. Üzerini alüminyum folyoyla kapatıp 200C'lik fırında 15 dakika tutun. Afiyet olsun.
- 1 kg. biftek
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 baş kuru soğan
- 1 su bardağı kaynamış su
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Süre:50 dk - 10 Kişilik
Yapılışı
2 yemek kaşığı zeytinyağını yayvan bir tencereye koyun. Tencereyi ocağa alıp biftekleri tek sıra halinde tencerenin dibine yerleştirin. bir maşayla çevirerek her iki tarafını kızartın.
Bu arada 3 soğanı soyup bütün olarak etlere ilave edin. Etler bıraktığı suyu çekinceye kadar ara sıra çevirmek suretiyle pişirmeye devam edin. Etler suyunu çektikten sonra 3 su bardağı kaynamış suyu etlerin üzerine döküp yumuşayana kadar pişirin.
Salçayı sıcak suyla ezip karabiberi ve tuzu ilave edin. Etleri fırın kabına yerleştirin. Üzerine salçalı karışımı dökün. Üzerini alüminyum folyoyla kapatıp 200C'lik fırında 15 dakika tutun. Afiyet olsun.