Şahbaz Turşusu

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Method
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
20
EXE RANK

Method

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
5 May 2010
Mesajlar
30,484
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Method
Malzemeler

* 1/2 kg Çarliston Biberi veya dolmalık biber
* 1 kahve fincanı Sirke
* 8-10 diş Sarımsak
* 1 tatlı kaşığı Pul Biber
* 1 tatlı kaşığı Pul Biber
* 1 tatlı kaşığı Nane
* Tuz
*
* 4 Kisilik
* Mutfak: Belirsiz


Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak biberlerin sap kısımlarını koparmadan boyuna ikiye keselim. Sıcak suda biberler diriliklerim kaybedene dek haşlayalım. Sudan çıkarıp biberleri diledigimiz irilikte doğrayalım. Üzerine dövülmüş sarımsakları, sirkeyi ve arzuya göre tuzu, az miktarda da su ilave edelim. Tek kişilik kaselere aktaralım. Üzerlerine pulbiber ve kuru nane serpelim. Not: Bu turşu uzun süre saklamak için deği, birkaç günde tüketmek üzere yapılır.

Afiyet Olsun.
 
Geri
Üst