20
EXE RANK
Method
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
* 1/2 kg Çarliston Biberi veya dolmalık biber
* 1 kahve fincanı Sirke
* 8-10 diş Sarımsak
* 1 tatlı kaşığı Pul Biber
* 1 tatlı kaşığı Pul Biber
* 1 tatlı kaşığı Nane
* Tuz
*
* 4 Kisilik
* Mutfak: Belirsiz
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak biberlerin sap kısımlarını koparmadan boyuna ikiye keselim. Sıcak suda biberler diriliklerim kaybedene dek haşlayalım. Sudan çıkarıp biberleri diledigimiz irilikte doğrayalım. Üzerine dövülmüş sarımsakları, sirkeyi ve arzuya göre tuzu, az miktarda da su ilave edelim. Tek kişilik kaselere aktaralım. Üzerlerine pulbiber ve kuru nane serpelim. Not: Bu turşu uzun süre saklamak için deği, birkaç günde tüketmek üzere yapılır.
Afiyet Olsun.
* 1/2 kg Çarliston Biberi veya dolmalık biber
* 1 kahve fincanı Sirke
* 8-10 diş Sarımsak
* 1 tatlı kaşığı Pul Biber
* 1 tatlı kaşığı Pul Biber
* 1 tatlı kaşığı Nane
* Tuz
*
* 4 Kisilik
* Mutfak: Belirsiz
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak biberlerin sap kısımlarını koparmadan boyuna ikiye keselim. Sıcak suda biberler diriliklerim kaybedene dek haşlayalım. Sudan çıkarıp biberleri diledigimiz irilikte doğrayalım. Üzerine dövülmüş sarımsakları, sirkeyi ve arzuya göre tuzu, az miktarda da su ilave edelim. Tek kişilik kaselere aktaralım. Üzerlerine pulbiber ve kuru nane serpelim. Not: Bu turşu uzun süre saklamak için deği, birkaç günde tüketmek üzere yapılır.
Afiyet Olsun.