17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 8 adet kuzu pirzola
- 3 adet orta boy domates
- 4 adet çarliston biber
- 4 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz,karabiber
Süre:40 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Pirzolaların iki tarafını tuz ve karabiberle ovun. Yağı tavaya alarak eritin. Pirzolaları altlı üstlü kızartarak, tavadan alıp, bekletin. Soğanı ve sarmısakları küçük küçük doğrayın.
Pirzolaları kızarttığınız tavada soğanı ve sarmısakları hafifçe pembeleştirin. Biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp, küçük küçük doğrayarak tavaya ilave edin. 2 dakika daha kavurduktan sonra kabukları soyulmuş domatesleri fındık iriliğinde doğrayarak tavaya alın. Salçayı da ilave edin. Domatesler yumuşadıktan sonra pirzolaları tavaya aktarın.
Tavanın kapağını örterek 20-25 dakika kısık ateşte pirzolalar yumuşayana dek pişirin. Pirzolalar iyice yumuşadığında kızarmış patates ve pilav eşliğinde servis yapın.
- 8 adet kuzu pirzola
- 3 adet orta boy domates
- 4 adet çarliston biber
- 4 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz,karabiber
Süre:40 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Pirzolaların iki tarafını tuz ve karabiberle ovun. Yağı tavaya alarak eritin. Pirzolaları altlı üstlü kızartarak, tavadan alıp, bekletin. Soğanı ve sarmısakları küçük küçük doğrayın.
Pirzolaları kızarttığınız tavada soğanı ve sarmısakları hafifçe pembeleştirin. Biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp, küçük küçük doğrayarak tavaya ilave edin. 2 dakika daha kavurduktan sonra kabukları soyulmuş domatesleri fındık iriliğinde doğrayarak tavaya alın. Salçayı da ilave edin. Domatesler yumuşadıktan sonra pirzolaları tavaya aktarın.
Tavanın kapağını örterek 20-25 dakika kısık ateşte pirzolalar yumuşayana dek pişirin. Pirzolalar iyice yumuşadığında kızarmış patates ve pilav eşliğinde servis yapın.