17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 8 adet kalem pirzola
- Yarım çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı salça
- 12 adet arpacık soğanı
- 12 adet ayva dilimi
- Yarım çay kaşığı zencefil
- Yarım çay kaşığı kekik
- 1 su bardağı su
- Karabiber,tuz
- Sıvı yağ
Süre:35 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Etleri, tuz ve karabiberle ovun. Sonra pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba koyun. Hafifçe sulandırılmış salçayı üzerine dökün.
Kalan yağın içine kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanlarını koyup hafifçe soteleyin. Pirzolaların üzerine ilave edin. Ayva dilimlerini pirzolaların üzerine dizin. Yarım çay kaşığı zencefili ve yarım çay kaşığı kekiği serpin. Tuzunu ayarlayın. 1 su bardağı suyu ilave edin. Hızlı ateşte 15 dakika pişirip, servis yapın.
- 8 adet kalem pirzola
- Yarım çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı salça
- 12 adet arpacık soğanı
- 12 adet ayva dilimi
- Yarım çay kaşığı zencefil
- Yarım çay kaşığı kekik
- 1 su bardağı su
- Karabiber,tuz
- Sıvı yağ
Süre:35 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Etleri, tuz ve karabiberle ovun. Sonra pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba koyun. Hafifçe sulandırılmış salçayı üzerine dökün.
Kalan yağın içine kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanlarını koyup hafifçe soteleyin. Pirzolaların üzerine ilave edin. Ayva dilimlerini pirzolaların üzerine dizin. Yarım çay kaşığı zencefili ve yarım çay kaşığı kekiği serpin. Tuzunu ayarlayın. 1 su bardağı suyu ilave edin. Hızlı ateşte 15 dakika pişirip, servis yapın.