RefreshLock Kullanımı ve Riva Tuner Ayarı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan saxsafon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
0
EXE RANK

saxsafon

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
saxsafon
RefreshLock ne işe yarar?
Refresh Lock windowsun ekran yenileme kilidini kaldıran bi program bu sayede FPS oyunlarında FPS simizi arttırmak için ekran yenileme kilidini kaldırmamız gerekiyor. FPS Ekranın Saniyedeki Görüntü alma sayısıdır. Örneğin FPS 60 olan bir ekranda saniyede 60 görüntü alır – FPS 100 olan ekranda saniyede 100 görüntü alır yani FPS arttıkça görüntü sayısıda artacağından oyun daha hızlı oynanır.[COLOR=#2970a6]Öncelikle Refresh Lock programını[/COLOR] [COLOR=#2970a6]buraya[/COLOR] tıklayarak indirin

Refresh Lock Kullanımı :
Alttaki resime göre anlatıyorum, Screen Mode olan kısmı oyundaki çözünürlüğüze göre ayarlıyoruz Oyuna girinOptions > Video ya girin çözünürlüğünüz ve 16/32 bit hangisiyle oynuyorsanız onu seçin ben 800×600 çözünürlük ile 32 bit oynadığım için resimde onu seçtim.
refreshlock.jpg

Bundan sonra yukarıdan “Always use the fastest safe frequency for mode ” yazan yerdeki kutucuğu işaretlerseniz bütün çözünürlükler için otomatik yenileme hızı yazacaktır kutucuğu işaretlemeden biz kendimiz yazalım Set to: yazan kutucuğa 100 yazıp enter yapın ve solda Refresh Overriding yazan yere On kutusunu işaretleyin ve alttan Save butonuna basın

Ekran yenileme kilidini açtık şimdi FPS arttırmak için Riva Tuner programını kuralım
Riva tuner indirmek için [COLOR=#2970a6]buraya[/COLOR] tıklayın
Riva Tuner i indirdikten sonra rardan çıkartın ve açın başlangıçta ekran kartı bilgilerini alacak 1 dk bekleyin sonra program otomatik açılacak
Riva Tuner Kullanımı ve Ayarlar
Açıldıktan sonra ForceWare detected yazan kutunun sağ tarafındaki Customize… yazısına tıklayın ve açılan yerdenOpenGL resmine tıklayın.
rivaturner-3.jpg

Yukarıdaki sekmelerden VSync sekmesini seçin alttaki açılır kutucuğu Always off seçeneğine getirin
rivaturner-1.jpg
Ardından yukarıdaki sekmelerden ok tuşlarıyla veya yandaki ileri düğmesiyle sağa doğru gidin ve Antialiasingsekmesine gelin kutucuğu aşağıdaki gibi none seçeneğine getirin ve Tamam diyip kaydedin

rivaturner-2.jpg

bu kadar artık fpsmizi sabit 100 yaptık
fps100.jpg

Oyuna girin konsola fps_max 101 yazın ve servere giriş yapın
İyi oyunlar :t

Geri