Q guest pc(program tanıtımı-detaylı kurulum) -

Durumu:

LegendsNeverDie

Kullanıcı
Acemi üye 365-Gündür-Beraberiz! Çaylak Üye 5 Yıldır Beraberiz Bronz Üye 10 Yıldır Beraberiz Doğrulanmamış Hesap Silver Üye 15 Yıldır Beraberiz Gold Üye Platin Üye
Favori Oyun
Meslek
Discord
İsim
Ticaret - 0%
0   0   0

Merhaba arkadaşlar. Programın adı Q emulator. Ücretsiz bir program olup mac işltim sisteminin içinde, bir pencere içinde Windows işletim sistemi çalıştırmamızı sağlıyor.

Program çok kapsamlı ama basit. Ne kadar ram e sahip olabileceğini ne kadar hdd alanına sahip olabieceğini siz belirliyorsunuz.

-BU PROGRAMI KULANMAK İÇİN WİNDOWS XP YÜKLEME CD Sİ NE SAHİP OLMAK LAZIM-(vista-95-98 sürümleri de yüklenebilmekte sadece cdniz olsun yeter)

Bu uyarıyı yaptıkdan snra site linkini vereyim Q - [kju:]
siteye girdiğiniz de sağ tarafta download göreceksiniz. İndirdikden snra çalıştırın yüklemeyi yapın daha sonra programı icondan çalıştırın

çalıştırdıkdan snra create a guest pc diyoruz. Burdan sonra pcmizi şekilendireceğiz. Bu bölümde çok fazla resim konulacağından burayı anlatan yardım bölümünün linkini veriyorum WindowsXPServicePackTwo ? Q - [kju:]

Burada gayet kapsamlı anlatmakta. Anlatımda da gördüğünüz gibi hdd de 4gb ayarlamışlar ama isterseniz istediğiniz kadar bir alan ayarlayabiliorsunuz. resimlerde ram 256 ayarlanmış Macinizde olan ram kapestesinin yarsı makul bir boyut yani 1 gb varsa 512 ayarlamak daha verimli.

Bu ufak kurulumu yaptıkdan sonra windows yükleme cdimizi cd-rom a takıyoruz ve guest pc ayarlarından boot sekmesinden cd-rom seçiyoruz(bu çok önemli eğer hdd de kalırsa açıldığıda ms-dos şeklinde fatal error verir)

sonrası ise gayet basit bildiğiniz windows kuruyoruz.

Programda ek özelikler olark flash beleğe guest pc nizi aktarabiliyorsunuz yani başka bir mac de de yüklemeye uğraşmadan direkt kurulmakta. Şu anda harici diske kurmayı deniycem ama önce bir harici disk edinmem lazım. Eğer hariciye kuruluyorsa o zaman hem mac de çalışan windows işletim sitemimiz hemde macin sunduğu sınırlı hdd alanlarını kaplamıyor olucak.

Şimdi bu kadar şeyi okudukdan sonra neden bunu kurayım dieceksiniz. Windows desteği olan ama mac de çalışmayan programları kulanmak-flimleri daha raht izlemek-download manager gbi internet download hızı artırıcı programları kulanmak-çok fazla ram istemeyen programları kulanmak... bunlardan sadece bazıları.

Program hakında her hangibir sorunla karşılaşırsanız buradan yazarsanız gerekirse resimli olark yardımcı olurum. Herkese kolay gelsin.