2
EXE RANK
By Lim[10]
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 May 2009
- Mesajlar
- 2,144
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31

MALZEMELER
4 kişilik
HAMUR
2 tatlı kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya veya 1/2 paket Yuva Yaş Maya
2.5 su bardağı un (250 g)
3/4 su bardağı su (155 g)
1 çay kaşığı tuz (5 g)
1/2 kahve fincanı zeytinyağı (30 g)
GARNİTÜR
2 adet sosis
6 dilim salam
8 dilim sucuk
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (200 g)
1 adet domates
1 adet biber
6 adet siyah zeytin
DOMATES SOSU
3 adet domates
2 tutam tuz
2 tutam karabiber
2 tutam nane
2 çorba kaşığı zeytinyağı
HAMURUN HAZIRLANIŞI
Hamurda kullanılacak sudan yarım bardak alıp, 37°C ısıtın ve Yuva Maya’nızı eritin, 10 dk bekletin. Un, su, tuz ve mayayı karıştırın. Karışıma, zeytinyağını yavaş yavaş ekleyerek, homojen, yüzeyi parlak, yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dk bekletin.
GARNİTÜRÜN HAZIRLANIŞI
Kabuğu soyulmuş domatesleri rendeleyin ve domates suyunun bir miktarını süzün. Domates rendesine arzunuza göre tuz, karabiber, nane gibi baharatlar ve zeytinyağını ekleyin. Hamuru merdaneyle daire şeklinde açın ve yağlı tepsiye yerleştirin. Hamurun üzerine önce domates sosunu kaşıkla yayın daha sonra sırasıyla rendelenmiş kaşar peynirini, dilimlenmiş salam, sosis ve sucuğu, doğranmış domates, biber ve çekirdeği çıkartılmış zeytinleri yerleştirin. 200° C fırında 20 dk pişirin.