Photoshop'ta Userbar Yapımı

• Konbuyu başlatan Kafle
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 2
  • Görüntüleme : 133

Kafle

Kullanıcı
Acemi üye 365-Gündür-Beraberiz! Çaylak Üye 5 Yıldır Beraberiz Bronz Üye 10 Yıldır Beraberiz Doğrulanmamış Hesap
0
Ticaret - 0%
0   0   0

Son zamanlarda yaygın şekilde kullanılmaya başlanan userbar’ların Photoshop kullanarak birlikte yapalım
İlk olarak yeni bir dosya açarak ayarları aşağıdaki gibi yapıyoruz.
0014qr.jpg

Userbar’ın arka planını istediğimiz şekilde dolduruyoruz.
0028er.jpg

Şimdi bir dosya daha açıyoruz ve ayarları yine aşağıdaki gibi yapıyoruz.
0034yr.jpg

Açtığımız dosyaya %1600 zoom yaparak Pen Tool’u seçiyoruz ve 1 pixel olarak ayarlıyoruz.Dosyayı resimdeki gibi dolduruyoruz.
0049ux.jpg

Bu şekli Edit – Define Pattern’den pattern olarak kaydediyoruz.Userbar’a geri dönüp yeni bir layer oluşturuyoruz.Pattern Stamp Tool (S)’u seçerek az önce oluşturduğumuz pattern ile layer’ı dolduruyoruz.
0054bv.jpg

Bu layer’ın Opacity değerini %25′e getiriyoruz.
0064zq.jpg

Ardından Userbar’da kullanmak istediğimiz şekli ekliyoruz.Ben Yeni Rakı şişesi kullandım.Eklediğimiz şekle istediğimiz efekti uygulayabiliriz.
0079yv.jpg

Şimdi yazımızı yazıyoruz.Font olarak pixel font kullanmanızı öneriyorum.Yazımızı yazıyoruz ve yazının bulunduğu layer’ın Blending Options ayarlarından 1 pixel’lik siyah Stroke efekti uyguluyoruz.
0089xv.jpg

Yeni bir Layer oluşturalım ve Elliptical Marquee Tool (M) ile aşağıdaki gibi bir oval seçiyoruz.Ovalin içini beyaz renkle dolduruyoruz.Ardından bu layer’ın Opacity değerini %25′e getiriyoruz.Ve userbar’ımız hazır!!!

Mustafa Yılmaz

Kullanıcı
Acemi üye 365-Gündür-Beraberiz! Acemi Yatırımcı Çaylak Üye 5 Yıldır Beraberiz Bronz Üye 10 Yıldır Beraberiz Doğrulanmamış Hesap Silver Üye Gold Üye
1
Ticaret - 100%
1   0   0

Faydalı paylaşım olmuş,emeğinize sağlık.

Kafle

Kullanıcı
Acemi üye 365-Gündür-Beraberiz! Çaylak Üye 5 Yıldır Beraberiz Bronz Üye 10 Yıldır Beraberiz Doğrulanmamış Hesap
0
Ticaret - 0%
0   0   0

Sağolun

Home Register Log In