Photoshopta Resimleri Buruşturma Nası Yapılır ?

1
EXE RANK

Mustafa Yılmaz

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Web sitesi
netbilgini.com
Mustafa Yılmaz

[COLOR=#15315f][IMG]http://rsm.turkboard.us/data/media/3/1_copy.jpg[/IMG][/COLOR]

[SIZE=13px][FONT=Verdana][COLOR=#15..._by_vallanthe.jpg[/IMG][/COLOR][/FONT][/SIZE]

[SIZE=13px][FONT=Verdana][COLOR=#15...dia/3/source2.jpg[/IMG][/COLOR][/FONT][/SIZE]

1. ADIM :
İki resmimizi de [COLOR=#15315f]photoshopta [/COLOR]açın. Buruşuk efekti vermek istediğiniz resmi, kağıt resminin üzerine kopyalayın ve kağıdın üzerinde buruşuk görünecek bölümü ayarlayıp, geri kalan kısmı kesin.
[SIZE=13px][FONT=Verdana][COLOR=#15...a/media/3/1_1.jpg[/IMG][/COLOR][/FONT][/SIZE]
2. ADIM :
Kesmiş olduğunuz resme " multiply " efekti uygulayın
[SIZE=13px][FONT=Verdana][COLOR=#15.../media/3/2_14.jpg[/IMG][/COLOR][/FONT][/SIZE]
3. ADIM :
Layers penceresinde, en altta bulunan Add Layer Mask butonuna tıklayın ve resminize bir maske ekleyin.
[SIZE=13px][FONT=Verdana][COLOR=#15...a/media/3/3_7.jpg[/IMG][/COLOR][/FONT][/SIZE]
4. ADIM :
Eklediğiniz maske seçiliylen, Polygonal Lasso Tool (L) veya Eraser Tool (E) ile resmi aşağıdaki şekilde gördüğünüz gibi kesin veya silin.
NOT : Daha rahat çalışabilmeniz için resmin opacity ayarını düşürün. :)
[SIZE=13px][FONT=Verdana][COLOR=#15...a/media/3/4_7.jpg[/IMG][/COLOR][/FONT][/SIZE]

TRL + i yapın. Bu işlemle maskemizi terz çevirmiş oluyoruz
[SIZE=13px][FONT=Verdana][COLOR=#15...a/media/3/5_7.jpg[/IMG][/COLOR][/FONT][/SIZE]

5. ADIM :
Smudge Tool (R) ile resmin kenarlarından geçin.
6.ADIM :
CTRL + J ile resim katmanınızı bir tane çoğaltın. İlk resim katmanınıza dönün ve opacity ayarını %50 olarak değiştirin. Çoğalttığınız katmanın da multiply ayarını Soft Light yapın ve opacity ayarını %50 olarak değiştirin.
[SIZE=13px][FONT=Verdana][COLOR=#15...a/media/3/6_5.jpg[/IMG][/COLOR][/FONT][/SIZE]

başarılı bir çalışma.elinize sağlık

Geri