4
EXE RANK
~ k u k L a `
Fexe Kullanıcısı
Selam netbilgini ailesi
Merhabalar Arkadaşlar. Birçok Arkadasımız Forum İmzası Yaparmısın. Gibi Özel Mesaj Yolluyorlar. Yoğun Istek Üzerine Resimli Anlatım Olarak Anlatdım Aşağıdaki Anlatımı Takip EderekPhotoShop'Da Nasıl Forum Imzası Yapılır Öğrenmiş Olursunuz. Anlatım Bana Ayitdir. YakLaşık 50 Dk Da Hazırladım. [ Tv İzledim Ara Ara Abur Cubur Derken Bitdi xD ] Anlatım PhotoshopCs2 İle Yapılmıştır.
İlk Olarak, File >> New.. Diyerek Yeni Bir Dosya Açıyoruz. ve Ayarlarını Aşağdaki Resime Göre Ayarlıyoruz..

Yukarideki Adımları Uyguladıkdan Sonra, " OK " Diyerek Dosyamızı Açıyoruz. ve Dosyamız Açılıyor.

Ve Daha Sonra Tools Penceremizden Göstediğim Yeri Seçiyoruz. Eğer " Tools " Penceremiz Aktif Değilse Yukarıdan,
Window > Tools'u İşaretliyerek Aktif Hale Getirebiliriz..

Daha Sonra Yukarda Göstérdiğim " Rectangle Tool " Aracı İle Bir Kare Çiziyoruz..

Ve Artık İmzamız'a Efek Verbiliriz. Efek Vermek Tamamen Hayal Gücünüze Kalmış Birşeydir. İster Stroke İle Yan Çizgili Efek Verebilirsiniz, Isterseniz Gölge Efek'i Verebilirsiniz Tamamen Size Kalmış.. Aşağıdaki Resme Bakarsanız, Ben Hafif Efekleri Vermeye Çalışdım Çünkü Forum Imzalarında Forum Arkaplanları Genelde Tek Reng Olur ve İmzamız Daha Güzel Gözükür.. Efek Vermek İçin; Layers Seçeneğinden Çalışmamıza Sağ Tıklıyoruz. Eğer Layers Penceremiz Aktif Değilse Window > Layers'i Seçili Hale Getirelim [ F7 ] Layerimize Sağ Tıklayıp " Blending Options.. " u Seçiyoruz.

Ve Karşımıza Böyle Bir Pencere Çıkıcak. Bu Pencere Layer'imizin Ayarlarıdır. Yani Efek Verebileceğimiz Menü..

Ve Ben İmza Efeklerini Ayarlamaya Başlıyorum. " Gradient Overlay " Dan Hazır Gradientslerimizden Seçiyorum [ Çünkü Hazır Arkaplan ]

Ve Imzama Stroke Efek'i Veriyorum.. [ Yan Çizqi
]

Ve " OK " Diyoruz. İşte Çalışmamın Yeni Hali Bazı Efekler İle Çalışmamız Güzel Bir Görünüm Kazandı..

Ve Çalışmamıza Yeniden Sağ Tıklıyarak, " Blending Options.. " i Seçiyorum..

Karşımıza Çıkan Pencerede, " Inner Shadow " u Seçiyorum ve Aşağıdaki Gördüğünüz Resimdeki Gibi Ayarlıyarak " OK " Diyorum

Çalışmamızın Yeni Görüntüsü BöyLédir..

Şimdi Çalışmamıza Texture Ile Hoş Bir Görüntü Vericeğiz.. " Tools " Penceremizden Resimde Gösterdiğim Yeri Seçiyoruz.. " Rectangular Marquee Tool "

Ve Yukarıda Resimde Gösterdiğim Yeri Seçtikden Sonra, Resimde Gösterdiğim Gibi Mause'Nin Sol Tuşuna Basılı Tutarak Çalışmamızın Stroke Dışındaki Alanımızı Seçili Hale Getiriyoruz..

Seçtikden Sonra Texturemizi Açıyoruz. Texturemiz Açıldığında Klavyeden " CTRL +A Diyerek Texturemizin Hepsini Seçiyoruz. Ardından " CTRL + C " Diyerek Kopyalıyoruz. Ve Texturemizi Kapatıyoruz..

Ve Texturemizi Çalışmamızı Kopyaladıkdan Sonra, " Layer " Seçeneğinden Resimde Gösterdiğim Yeri Seçiyoruz..

Çalışmamızın Son Hali..

Sonra İse Tools Penceremizden Yazı Aracımızı Seçiyoruz. Aşağıda Resimle Gösterdiğim Yéri..
ve İstediğimiz Yazıyı Yazıyoruz..

Yazımızdan Sonra Çalışmamız Böyle Olucakdır..

onra İse Yazımıza Efek Vererek İmzamızı Bitirmiş Oluyoruz... Bence Çok Güzel Çalışma Oldu Ben Yazı Efek'ini Hazır Styles İle Efeklendirdim Siz Hayal Gücüne Göre Yazınızı Süslüye Bilirsiniz..
[ Elip Koptu xD ]

Veee.. Çalışmamızın Son Hali..

--------------------------------------------------------------
Textureler..

Arkadaşlar Anlatım Kolay Olmadı Fakat netbilgini.net Adına Bunun İçin Değer. Anlatımı Béyenen / Beyenmeyen Arkadaşlara Teşekkür Ediyorum. İyi Forumlar..