17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı pirinç unu
- 2 çorba kaşığı buğday nişastası
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Üzerine:
- 2'şer çorba kaşığı üzüm pekmezi
Süre:25 dk - 6 Kişilik
Yapılışı
Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.
Koyulaştıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatın. Muhallebiyi dilerseniz kaselere ya da kuplara boşaltın. Soğumaya bırakın.
Servis yapacağınız zaman muhallebiyi bıçakla dörde kesin. Üzerine 2'şer çorba kaşığı üzüm pekmezini gezdirin.
- 5 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı pirinç unu
- 2 çorba kaşığı buğday nişastası
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Üzerine:
- 2'şer çorba kaşığı üzüm pekmezi
Süre:25 dk - 6 Kişilik
Yapılışı
Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.
Koyulaştıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatın. Muhallebiyi dilerseniz kaselere ya da kuplara boşaltın. Soğumaya bırakın.
Servis yapacağınız zaman muhallebiyi bıçakla dörde kesin. Üzerine 2'şer çorba kaşığı üzüm pekmezini gezdirin.