17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Tuz
- Taze çekilmiş karabiber
- 50 gr. (15 yaprak) pazı
- 1 çorba kaşığı Margarin
- 50 gr. Light Beyaz Peynir
Süre:10 dk - 2 Kişilik
Yapılışı
Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır. Pazı yaprakları yıkanıp, süzdürülür ve ince ince doğranır.
Margarinin yarısı bir tavada eritilir. Pazılar ilave edilerek üzerine bir kapak kapatılır ve yaklaşık 2 dakika orta ateşte pazılar yumuşamaya bırakılır.
Tuz ve biberi eklenip, karıştırılır ve tekrar kapağı kapatılıp, kısık ateşte 5 dakika pişirilir.Pişen pazılar ateşten alınır ve biraz ılınınca light beyaz peyniri ufalanıp, içine ilave edilir.
Bir omlet tavası orta ateşe oturtulup, kalan margarin eritilir. Yağ kızınca yumurtanın yarısı tavaya boşaltılır. Tava saat yönünde çevirilerek yumurtanın tavaya eşit yayılması sağlanır. Omletin altı kızarmaya başlayıp, tahta bir spatula ile tavadan kurtulunca, tava hafifçe ileri geri sallanarak omletin tavadan tamamen kurtulması ve üstteki sıvı yumurtanın yanlara yayılması sağlanır.
Omletin üstü yarı sulu (ağır akar) hale gelince peynirli-pazılı harcın yarısı omletin bir yarısına yayılır. Spatulanın yardımı ile omlet ikiye katlanır. 15 saniye kadar pişirilip spatula yardımı ile diğer tarafı çevirilir. Diğer tarafı da 15 saniye pişirilerek ateşten alınır. Kalan yumurta ve harç ile aynı şekilde diğer omlet de hazırlanarak servis yapılır.
- 3 adet yumurta
- Tuz
- Taze çekilmiş karabiber
- 50 gr. (15 yaprak) pazı
- 1 çorba kaşığı Margarin
- 50 gr. Light Beyaz Peynir
Süre:10 dk - 2 Kişilik
Yapılışı
Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır. Pazı yaprakları yıkanıp, süzdürülür ve ince ince doğranır.
Margarinin yarısı bir tavada eritilir. Pazılar ilave edilerek üzerine bir kapak kapatılır ve yaklaşık 2 dakika orta ateşte pazılar yumuşamaya bırakılır.
Tuz ve biberi eklenip, karıştırılır ve tekrar kapağı kapatılıp, kısık ateşte 5 dakika pişirilir.Pişen pazılar ateşten alınır ve biraz ılınınca light beyaz peyniri ufalanıp, içine ilave edilir.
Bir omlet tavası orta ateşe oturtulup, kalan margarin eritilir. Yağ kızınca yumurtanın yarısı tavaya boşaltılır. Tava saat yönünde çevirilerek yumurtanın tavaya eşit yayılması sağlanır. Omletin altı kızarmaya başlayıp, tahta bir spatula ile tavadan kurtulunca, tava hafifçe ileri geri sallanarak omletin tavadan tamamen kurtulması ve üstteki sıvı yumurtanın yanlara yayılması sağlanır.
Omletin üstü yarı sulu (ağır akar) hale gelince peynirli-pazılı harcın yarısı omletin bir yarısına yayılır. Spatulanın yardımı ile omlet ikiye katlanır. 15 saniye kadar pişirilip spatula yardımı ile diğer tarafı çevirilir. Diğer tarafı da 15 saniye pişirilerek ateşten alınır. Kalan yumurta ve harç ile aynı şekilde diğer omlet de hazırlanarak servis yapılır.