Patlıcanlı Saksı Kebabı

2
EXE RANK

By Lim[10]

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 May 2009
Mesajlar
2,144
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
By Lim[10]
Patlıcanlı Saksı Kebabı
Malzemeler

3 Adet Patlıcan
Sıvı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Margarin
1 Kg Kuşbaşı Kuzu Eti
1 Adet Küçük Doğranmış Havuç
1/2 Su Bardağı Bezelye
Bikaç Adet Tane Karabiber
1 Diş Dövülmüş Sarmısak
1 Adet Defne Yaprağı
2 Adet Maydanoz Sapı
Fesleğen
Tuz
1 Çay Kaşığı Kekik
1 Adet Domates
Yemeğin Tarifi

Sıvı yağı kızdırıp patlıcanları içine atın. Kızarttıktan sonra ortadan ikiye ayırın. Margarini eritin. Etleri yağa alıp kavurun. Havuçlar suyunu çekince tencereyi ocaktan alın. Kızartılan patlıcanların içini oyup, harcı doldurun. Üzerine kekik serpin. Domatesleri dilimleyip patlıcanların üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dk pişirin. Fırından alıp üzerine bezelye serpip servis yapın.

Afiyet Olsun! :)
 
Geri
Üst