Patlıcanlı Paşa Kebabı

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 350 gr. az yağlı kıyma
- 1 dilim ekmek içi
- 3 adet patlıcan
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet soğan
- Tuz,karabiber
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Sos İçin:
- ½ fincan sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 7-8 diş sarımsak
- 2 adet domates
- ½ demet nane
- ½ demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı şeker

Süre:75 dk - 5 Kişilik
Yapılışı
Ön hazırlık olarak köfteyi hazırlayın. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmek içini, ince kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kimyonu bir kaba alın. Özleşene kadar iyice yoğurun. Köfte harcından yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri bir kenarda bekletin.

Patlıcanları, 1 çorba kaşığı şeker ve tuz ilave edilmiş suda 20 dakika bekletin. Daha sonra patlıcan dilimlerini yıkayıp, kurulayın. Kızgın sıvı yağda patlıcanları hafifçe kızartın. Alta patlıcan dilimi, üste 1 adet köfte ve en üstte patlıcan dilimi gelecek şekilde dizin.

Ayrı bir tavaya yarım kahve fincanı sıvı yağı koyun. Küçük doğranmış soğanı ve dövülmüş sarımsakları pembeleştirin. Rendelenmiş domatesi ekleyip, 2 dakika daha pişirin. Tuzunu ayarlayın. 1 su bardağı suyu ve şekeri ilave edin. 1 dakika daha kaynattıktan sonra tavayı ateşin üzerinden alın.

Fırın tepsisine dizdiğimiz patlıcanların üzerine bu sosu dökün. 15 dakika fırında pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve nane serperek servis yapın.
 
Geri
Üst