17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
[FONT="]Malzemeler (4 kişilik)[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]o[FONT="] [/FONT][/FONT][FONT="]100 gr mantar [/FONT]
[FONT="]o[FONT="] [/FONT][/FONT][FONT="]1 tane orta boy patlıcan[/FONT]
[FONT="]o[FONT="] [/FONT][/FONT][FONT="]1 su bardağı pirinç [/FONT]
[FONT="]o[FONT="] [/FONT][/FONT][FONT="]2 yemek kaşık zeytinyağı [/FONT]
[FONT="]o[FONT="] [/FONT][/FONT][FONT="]1 adet orta boy soğan [/FONT]
[FONT="]o[FONT="] [/FONT][/FONT][FONT="]1,5 bardak su [/FONT]
[FONT="]o[FONT="] [/FONT][/FONT][FONT="]Tuz [/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]Yapılışı:[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]Soğanı, mantarı ve patlıcanı iyice yıkayıp istediğiniz şekillerde doğradıktan sonra önce soğan ve mantarı zeytinyağında biraz kavurduktan sonra patlıcanı ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra pirinci yıkayıp ekleyin. En son tuzunu ilave edip beş dakika daha kavurun. Üzerine suyu ilave edip çekene kadar orta ateşte pişirin. Ocağı kapadıktan sonra kağıt havlu ve kapağı kapatarak yarım saat dinlendirin ve sıcak servis yapın. [/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]o[FONT="] [/FONT][/FONT][FONT="]100 gr mantar [/FONT]
[FONT="]o[FONT="] [/FONT][/FONT][FONT="]1 tane orta boy patlıcan[/FONT]
[FONT="]o[FONT="] [/FONT][/FONT][FONT="]1 su bardağı pirinç [/FONT]
[FONT="]o[FONT="] [/FONT][/FONT][FONT="]2 yemek kaşık zeytinyağı [/FONT]
[FONT="]o[FONT="] [/FONT][/FONT][FONT="]1 adet orta boy soğan [/FONT]
[FONT="]o[FONT="] [/FONT][/FONT][FONT="]1,5 bardak su [/FONT]
[FONT="]o[FONT="] [/FONT][/FONT][FONT="]Tuz [/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]Yapılışı:[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]Soğanı, mantarı ve patlıcanı iyice yıkayıp istediğiniz şekillerde doğradıktan sonra önce soğan ve mantarı zeytinyağında biraz kavurduktan sonra patlıcanı ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra pirinci yıkayıp ekleyin. En son tuzunu ilave edip beş dakika daha kavurun. Üzerine suyu ilave edip çekene kadar orta ateşte pişirin. Ocağı kapadıktan sonra kağıt havlu ve kapağı kapatarak yarım saat dinlendirin ve sıcak servis yapın. [/FONT]