Patlıcan Soslu Pilav Tarifi

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bll
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
0
EXE RANK

bll

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
5 Şub 2010
Mesajlar
483
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
bll
Malzemeler 2 adet topan patlıcan
3 diş sarmısak
2 adet limonun suyu
4 çorba kaşığı sıvıyağ
200 gr. kıyma
1 çorba kaşığı margarin
Pilav için:
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz
Sosu için:
1 su bardağı yoğurt
4 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı margarin

Hazırlanışı Yıkanmış pirinci margarin ve sıvıyağ ile 4 dakika kadar kavuralım. Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip önce harlı ateşte sonra kısık ateşte, suyu çekilene kadar pişirelim. Bu arada patlıcanları közleyelim. İçini çıkarıp bir kaba alalım. Üzerine sarmısak, limon suyu ve 4 çorba kaşığı sıvıyağı katıp ezerek, karıştıralım. Yoğurdun içine dövülmüş sarmısağı koyup karıştıralım. Kıymayı 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavuralım. Servis tabağına önce pilavı koyup ortasını havuç gibi açalım. İçine patlıcanlı karışımı dökelim. Üzerine yoğurt sosunu, en üste de kavrulmuş kıymayı koyalım. Kı
 
Geri
Üst