17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Malzemeler - 4 kişilik
· 4 adet bostan patlıcanı
· 1 su bardağı süt
· 2 yemek kaşığı un
· 2 yemek kaşığı zeytinyağı
· 4 yemek kaşığı rendelenmiş peynir
· Karabiber
· Kırmızıbiber
· Tuz
Yapılışı
· Patlıcanları yıkadıktan sonra 200º fırında pişirin.
· Kabuklarını soyun, ezin.
· Tavada zeytinyağına patlıcanları ve unu koyun. Orta ateşte pişirin.
· İçine sütü, peyniri ekleyin kıvamlaşıncaya dek pişirmeyen devam edin. Tuz, kırmızı ve karabiberi ekleyin.
Kuşbaşı et veya kıymalı sebze karışımının yanında garnitür olarak servis yapın.
· 4 adet bostan patlıcanı
· 1 su bardağı süt
· 2 yemek kaşığı un
· 2 yemek kaşığı zeytinyağı
· 4 yemek kaşığı rendelenmiş peynir
· Karabiber
· Kırmızıbiber
· Tuz
Yapılışı
· Patlıcanları yıkadıktan sonra 200º fırında pişirin.
· Kabuklarını soyun, ezin.
· Tavada zeytinyağına patlıcanları ve unu koyun. Orta ateşte pişirin.
· İçine sütü, peyniri ekleyin kıvamlaşıncaya dek pişirmeyen devam edin. Tuz, kırmızı ve karabiberi ekleyin.
Kuşbaşı et veya kıymalı sebze karışımının yanında garnitür olarak servis yapın.