Patatesli ve Havuçlu Brüksel Lahanası

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 1 paket brüksel lahanası
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 10-15 adet arpacık soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet havuç 2 adet patates
- 1-1,5 litre kaynamış su
- Tuz
- Karabiber

Süre:30 dk - 2 Kişilik
Yapılışı
Bir tencereye yağı ve arpacık soğanları koyun. Soğanlar hafif kavrulurken patatesleri ve havuçları soyun. Kalınca küpler şeklinde doğrayın.

Lahanaları ekleyip hafif yumuşayana kadar kavurun. Havuçları tencereye alın. Biraz karıştırdıktan sonra salçayı ekleyip 1-2 defa karıştırın.

Patatesleri ilave edip bir süre daha kavurun. Sebzelerin üstünü kapatacak şekilde kaynamış su ekleyin. Tuzunu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
 
Geri
Üst