Patatesli Çörek

2
EXE RANK

By Lim[10]

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 May 2009
Mesajlar
2,144
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
By Lim[10]
Patateslicorek.jpg

MALZEMELER
1 adet büyük veya 2 adet küçük çörek

HAMUR
2 çorba kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya
4.5 su bardağı un (500 g)
500 g patates
5 yemek kaşığı tereyağı (100 g)
1 tatlı kaşığı tuz (10 g)

1 çorba kaşığı şeker

2 adet yumurta

1 tatlı kaşığı zencefil tozu

4 çorba kaşığı su
2 çorba kaşığı süt

SÜSLEME
1/2 çay bardağı pudra şekeri (50 g)



HAZIRLANIŞI
Yuva Aktif Maya’nızı, 37° C ısıttığınız su ve sütte eritin. İki çorba kaşığı un ekleyerek, 30 dk bekletin. Patatesleri haşlayıp soyun ve ezerek püre haline getirin. Bu pürenin içine yumurtaları ve tereyağını ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta unu ve zencefil tozunu karıştırın. Püreyi, zencefilli unu ve bekletilmiş mayayı karıştırın. Homojen, yüzeyi parlak, yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğurun. Yağlanmış ve unlanmış büyük bir veya küçük iki kalıba hamuru yerleştirin. Hamur, kalıbın yüksekliğine gelene kadar (yaklaşık 60 dk) kabarması için, üstünü nemli bir bezle örterek, sıcak bir yerde bekletin. 240° C fırında 40 dk pişirin. Patatesli çöreği kalıptan çıkartıp ızgara üzerinde soğutun ve üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
 
Geri
Üst