17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 30 gr. margarin
- 4 dilim çemensiz doğranmış pastırma
- 1 pırasanın beyaz kısımları
- 1 kuru soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 1 lt. tavuk suyu
- 8-10 adet patates
- 200 gr. konserve mısır
- 2 yumurtanın sarısı
- 1 su bardığı yoğurt
- maydanoz
Süre:40 dk - 6 Kişilik Yapılışı Yağları bir tencerede eritin. Pastırma kullanıyorsanız tencereye ekleyip 1-2 kez karıştırın. Ateşi azaltıp doranmış pırasa ve soğanı ekleyin. 5 dakika kavurup unu ilave edin. Unu 1-2 dakika kavurup tavuk suyunu ekleyin. Tavuk suyu kaynayınca patatesleri ilave edin. Patatesler yumuşayınca mısırları ekleyin.
Yumurta sarılarını yoğurt ile karıştırın. Çorbanın suyundan biraz alıp yoğurda ekleyin. Böylece yoğurt ılınsın, aksi taktirde çorbanız kesilir. Yoğurdu azar azar çorbaya ilave edin.
Eğer çorbanız çok koyu ise biraz kaynamış su ekleyerek karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Tabaklara paylaştırıp üzerine maydanoz serperek servis yapın.
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 30 gr. margarin
- 4 dilim çemensiz doğranmış pastırma
- 1 pırasanın beyaz kısımları
- 1 kuru soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 1 lt. tavuk suyu
- 8-10 adet patates
- 200 gr. konserve mısır
- 2 yumurtanın sarısı
- 1 su bardığı yoğurt
- maydanoz

Süre:40 dk - 6 Kişilik Yapılışı Yağları bir tencerede eritin. Pastırma kullanıyorsanız tencereye ekleyip 1-2 kez karıştırın. Ateşi azaltıp doranmış pırasa ve soğanı ekleyin. 5 dakika kavurup unu ilave edin. Unu 1-2 dakika kavurup tavuk suyunu ekleyin. Tavuk suyu kaynayınca patatesleri ilave edin. Patatesler yumuşayınca mısırları ekleyin.
Yumurta sarılarını yoğurt ile karıştırın. Çorbanın suyundan biraz alıp yoğurda ekleyin. Böylece yoğurt ılınsın, aksi taktirde çorbanız kesilir. Yoğurdu azar azar çorbaya ilave edin.
Eğer çorbanız çok koyu ise biraz kaynamış su ekleyerek karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Tabaklara paylaştırıp üzerine maydanoz serperek servis yapın.