Patates Kızartması (köy Usulü, Ekşili Patates)

3
EXE RANK

`~DeathGate~`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
23 Ağu 2012
Mesajlar
3,549
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
`~DeathGate~`
[attachment=o2292]

yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg

  • 3-4 adet orta boy patates
Kızartmak için:
  • Ayçiçek yağı
Üzeri için:
  • 1-1,5 limon suyu
  • 8-10 dal maydanoz
  • 8-9 diş sarımsak
  • Tuz
yemek_tarifi_hazirlanisi.png

Patateslerinizi cips şeklinde dilimleyin.Kalınlığı tamamen tercihiniz kalmış.Nişastasını soğuk suda arındığınız patatesleri kızartın.
Patatesler kızarırken sosu hazırlayalım.Limonsuyu ve bıçak ile kıydığımız sarımsakları bir kasede karıştıralım Tuz ekleyelim.Servisten önce maydanozu da karışıma ekleyin.Patates kızartmalarının üstüne ekleyin.
Afiyet olsun.

Not: Patates kızartmasını bu sosla sunmak yaşadığım yörenin balık lokantalarının usulü. Mersin-Silifke kara yolu üzerindeki yerel balık lokantalarının işletmecileri genelde o yörenin köy halkı olduğu için bu isimle anılıyor. Buğulama hariç tüm balık menülerine yakışacak bir lezzet olarak sunuluyor. Tarifi hazırlarken bir malzeme eksikti, Limon. Derin dondurucu imdadıma yetişti.
[attachment=o2293][attachment=o2294][attachment=o2295]
 
Geri
Üst