3
EXE RANK
`~DeathGate~`
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 23 Ağu 2012
- Mesajlar
- 3,549
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31
[attachment=o2292]
Patateslerinizi cips şeklinde dilimleyin.Kalınlığı tamamen tercihiniz kalmış.Nişastasını soğuk suda arındığınız patatesleri kızartın.
Patatesler kızarırken sosu hazırlayalım.Limonsuyu ve bıçak ile kıydığımız sarımsakları bir kasede karıştıralım Tuz ekleyelim.Servisten önce maydanozu da karışıma ekleyin.Patates kızartmalarının üstüne ekleyin.
Afiyet olsun.
Not: Patates kızartmasını bu sosla sunmak yaşadığım yörenin balık lokantalarının usulü. Mersin-Silifke kara yolu üzerindeki yerel balık lokantalarının işletmecileri genelde o yörenin köy halkı olduğu için bu isimle anılıyor. Buğulama hariç tüm balık menülerine yakışacak bir lezzet olarak sunuluyor. Tarifi hazırlarken bir malzeme eksikti, Limon. Derin dondurucu imdadıma yetişti.
[attachment=o2293][attachment=o2294][attachment=o2295]

- 3-4 adet orta boy patates
- Ayçiçek yağı
- 1-1,5 limon suyu
- 8-10 dal maydanoz
- 8-9 diş sarımsak
- Tuz

Patateslerinizi cips şeklinde dilimleyin.Kalınlığı tamamen tercihiniz kalmış.Nişastasını soğuk suda arındığınız patatesleri kızartın.
Patatesler kızarırken sosu hazırlayalım.Limonsuyu ve bıçak ile kıydığımız sarımsakları bir kasede karıştıralım Tuz ekleyelim.Servisten önce maydanozu da karışıma ekleyin.Patates kızartmalarının üstüne ekleyin.
Afiyet olsun.
Not: Patates kızartmasını bu sosla sunmak yaşadığım yörenin balık lokantalarının usulü. Mersin-Silifke kara yolu üzerindeki yerel balık lokantalarının işletmecileri genelde o yörenin köy halkı olduğu için bu isimle anılıyor. Buğulama hariç tüm balık menülerine yakışacak bir lezzet olarak sunuluyor. Tarifi hazırlarken bir malzeme eksikti, Limon. Derin dondurucu imdadıma yetişti.
[attachment=o2293][attachment=o2294][attachment=o2295]