Pastırmalı Tarak Kebabı

2
EXE RANK

By Lim[10]

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 May 2009
Mesajlar
2,144
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
By Lim[10]
Pastırmalı Tarak Kebabı
Malzemeler

500 gr dondurulmuş veya taze tarak, ikiye bölünmüş
150 ml tavuk suyu
Tuz ve karabiber
3 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
1 diş sarımsak, iyice doğranmış
10 ince dilim çemensiz pastırma
40 gr tereyağı, eritilmiş
4 limon parçası, süslemek için
Yemeğin Tarifi

Ayıklanmış tarakları bir tencereye koyup balık suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Orta ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika pişirin. Karidesleri iyice süzün ve kurulayın. Düz bir tabakta maydanoz ve sarımsağı karıştırın. Tarakları bu karışıma iyice batırıp bir kenara kaldırın. Izgarayı yüksek ateşte ısıtın. Tarak ve pastırma dilimlerini şişlere geçirin. Şişleri ızgaraya koyup üzerlerine fırçayla erimiş tereyağını sürün. 10-12 dakika devamlı çevirerek ızgarada pişirin. Servis tabağına aldıktan sonra limon parçalarıyla süsleyip sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun! :)
 
Geri
Üst