15
EXE RANK
-AUXERRE. `
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 1 Ara 2009
- Mesajlar
- 15,286
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dk.Kaç Kişilik 15Yöntem Yarım su bardağından biraz fazla mısır unu
Yarım su bardağından biraz fazla pirinç unu
2/3 Su bardağı un
Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
200 gr tereyağı
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Yarım su bardağından biraz fazla pirinç unu
2/3 Su bardağı un
Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
200 gr tereyağı
Pudra şekeri
Hazırlanışı
- Dikdörtgen bir tepsiye eritilmiş tereyağı veya sıvıyağla yağlayın.
- Ardından tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayın.
- Bütün unları ve pudra şekerini geniş bir kaba eleyin.
- 200 gr küp şeklinde kesilmiş ve oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını ekleyin.
- Parmak uçlarınızla yoğurun.
- Ekmek kırıntısı görünümünü almasını sağlayın.
- Yumuşak bir hamur olana dek yoğurun.
- Ardından hamuru dibine folyo kapladığınız 18*27 santim büyüklüğünde dikdörtgen şeklindeki bir tepsiye düzgün bir şekilde yayın.
- Hamurun üzerine bir çatal yardımıyla çok sık aralıklarla delikler açın.
- Hamuru uzunlamasına uzun kenarından ikiye bölün.
- 2 Santim aralıklarla şeritler halinde kesin.
- Hazırlamış olduğunuz tepsiye yaklaşık 3 santim aralıklı olarak sıralayın.
- Yaklaşık 20 dakika veya hafif altın sarısı olana dek pişirip, pudra şekeri serpin.