Parmak Bisküvi

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
-AUXERRE. `
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dk.Kaç Kişilik 15Yöntem Yarım su bardağından biraz fazla mısır unu
Yarım su bardağından biraz fazla pirinç unu
2/3 Su bardağı un
Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
200 gr tereyağı
Pudra şekeri
Hazırlanışı
  • Dikdörtgen bir tepsiye eritilmiş tereyağı veya sıvıyağla yağlayın.
  • Ardından tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayın.
  • Bütün unları ve pudra şekerini geniş bir kaba eleyin.
  • 200 gr küp şeklinde kesilmiş ve oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını ekleyin.
  • Parmak uçlarınızla yoğurun.
  • Ekmek kırıntısı görünümünü almasını sağlayın.
  • Yumuşak bir hamur olana dek yoğurun.
  • Ardından hamuru dibine folyo kapladığınız 18*27 santim büyüklüğünde dikdörtgen şeklindeki bir tepsiye düzgün bir şekilde yayın.
  • Hamurun üzerine bir çatal yardımıyla çok sık aralıklarla delikler açın.
  • Hamuru uzunlamasına uzun kenarından ikiye bölün.
  • 2 Santim aralıklarla şeritler halinde kesin.
  • Hazırlamış olduğunuz tepsiye yaklaşık 3 santim aralıklı olarak sıralayın.
  • Yaklaşık 20 dakika veya hafif altın sarısı olana dek pişirip, pudra şekeri serpin.
 
Geri
Üst