Papaz Yahnisi

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 3 çorba kaşığı margarin
- 600 gr. kuşbaşı dana eti
- 200 gr. arpacık soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 su bardağı et suyu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- Taze çekilmiş karabiber

Süre:40 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Margarini bir tavada eritin. Yağ kızınca etleri ilave edip, sık sık karıştırarak hafif renk alıncaya kadar pişirin. Soğan ve sarmısağı katıp, soğanların dışı iyice pembeleşinceye kadar arasıra karıştırarak pişirin. Sirkeyi, et suyunu, tuzu ve biberi ilave edip, et ve soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Papaz yahnisini önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın.
 
Geri
Üst