17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Özel Soslu Tavuk Pirzola
Mutfağımı uzun zamandır atölye gibi kullanıyorum. Farklı lezzetler yaratmaya meraklı olduğum için ortaya ilginç ve leziz yemekler çıkıyor. Hepinizin eminim tavuk ızgara için özel bir sosu vardır. Benim bugün hazırladığım özel sosta daha önce denediklerinizden biraz farklı gelebilir. Özel sosun içinde fark ettiyseniz tuz bulunmuyor, onun yerine soya sosu kullanmayı tercih ettim. Eğer hipertansiyon hastalığınız varsa soya sosunu daha az kullanıp baharat miktarlarını artırabilirsiniz. Çünkü tuz ve soya sosu yüksek miktarda sodyum içerir ve tansiyonu yükseltir.
Zayıflama diyetlerinde hep haşlanmış tavuk göğüs önerilir. Oysaki doğru pişirme tekniği ve uygun malzemeyle yağ oranı göğüs etine oranla biraz fazla olan tavuk pirzolayı pek tabiki de tüketebilirsiniz. Yanında yiyeceğiniz salataya yağ koymaz, ayranınızı da light tercih ederseniz yağı dengelemiş olursunuz.
1 porsiyon özel soslu tavuk pirzola: tarifin ¼ ü (1 adet tavuk pirzola)
1 porsiyon özel soslu tavuk pirzola değişim ölçüsü: 3 et
1 porsiyon özel soslu tavuk pirzola kalorisi: 250 kalori
Malzemeler (4 kişilik)
4 adet kemiği ve derisi ayrılmış tavuk pirzola
(1 tanesi ayıklanmış olarak yaklaşık 100 gr)
Özel sos malzemeleri
2 çorba kaşığı light yoğurt
3 çorba kaşığı soya sosu
¼ çay kaşığı köri baharatı
¼ çay kaşığı karabiber
¼ çay kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı paprika biber sosu
Yapılışı
Tüm sosun malzemelerini bir kapta iyice karıştırın. Tavuk pirzolaları bu sosa yatırıp kabın ağzını kapayarak buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. İster fırın, ister tost makinesi, isterseniz de ızgara tavasına tavukları yerleştirerek pişirebilirsiniz. Kısık ateşte tavuğun sulanmasını sağlayın. 15 dakika bir iki kez tavukları ters düz ederek pişirin. Pişen tavuk pirzolaları kızartmak isterseniz ısıyı biraz artırın 5 dakika daha pişirin.
Dilerseniz yanında taze yeşillikler ve domates ile servis edebilirsiniz.
Dengeli bir menü oluşturmak isterseniz özel soslu tavuk pirzolayı salata, tam tahıllı ekmek ve ayranla kombine edebilirsiniz.
Diyetisyen Aysen Arıcan
0212 347 89 30 (pbx)
aysenarican@aysenarican.com
Mutfağımı uzun zamandır atölye gibi kullanıyorum. Farklı lezzetler yaratmaya meraklı olduğum için ortaya ilginç ve leziz yemekler çıkıyor. Hepinizin eminim tavuk ızgara için özel bir sosu vardır. Benim bugün hazırladığım özel sosta daha önce denediklerinizden biraz farklı gelebilir. Özel sosun içinde fark ettiyseniz tuz bulunmuyor, onun yerine soya sosu kullanmayı tercih ettim. Eğer hipertansiyon hastalığınız varsa soya sosunu daha az kullanıp baharat miktarlarını artırabilirsiniz. Çünkü tuz ve soya sosu yüksek miktarda sodyum içerir ve tansiyonu yükseltir.
Zayıflama diyetlerinde hep haşlanmış tavuk göğüs önerilir. Oysaki doğru pişirme tekniği ve uygun malzemeyle yağ oranı göğüs etine oranla biraz fazla olan tavuk pirzolayı pek tabiki de tüketebilirsiniz. Yanında yiyeceğiniz salataya yağ koymaz, ayranınızı da light tercih ederseniz yağı dengelemiş olursunuz.
1 porsiyon özel soslu tavuk pirzola: tarifin ¼ ü (1 adet tavuk pirzola)
1 porsiyon özel soslu tavuk pirzola değişim ölçüsü: 3 et
1 porsiyon özel soslu tavuk pirzola kalorisi: 250 kalori
Malzemeler (4 kişilik)
4 adet kemiği ve derisi ayrılmış tavuk pirzola
(1 tanesi ayıklanmış olarak yaklaşık 100 gr)
Özel sos malzemeleri
2 çorba kaşığı light yoğurt
3 çorba kaşığı soya sosu
¼ çay kaşığı köri baharatı
¼ çay kaşığı karabiber
¼ çay kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı paprika biber sosu
Yapılışı
Tüm sosun malzemelerini bir kapta iyice karıştırın. Tavuk pirzolaları bu sosa yatırıp kabın ağzını kapayarak buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. İster fırın, ister tost makinesi, isterseniz de ızgara tavasına tavukları yerleştirerek pişirebilirsiniz. Kısık ateşte tavuğun sulanmasını sağlayın. 15 dakika bir iki kez tavukları ters düz ederek pişirin. Pişen tavuk pirzolaları kızartmak isterseniz ısıyı biraz artırın 5 dakika daha pişirin.
Dilerseniz yanında taze yeşillikler ve domates ile servis edebilirsiniz.
Dengeli bir menü oluşturmak isterseniz özel soslu tavuk pirzolayı salata, tam tahıllı ekmek ve ayranla kombine edebilirsiniz.
Diyetisyen Aysen Arıcan
0212 347 89 30 (pbx)
aysenarican@aysenarican.com