Özel Soslu Balık

Durumu:

Almeria

Kullanıcı
Acemi üye 365-Gündür-Beraberiz! Çaylak Üye 5 Yıldır Beraberiz Bronz Üye 10 Yıldır Beraberiz Doğrulanmamış Hesap Silver Üye 15 Yıldır Beraberiz Gold Üye Platin Üye
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Beğeniler
0
Favori Oyun
Meslek
Discord
İsim
Feedback: 0 / 0 / 0


Malzemeler
- 400 gr. temizlenmiş istavrit veya hamsi filetosu
- 2 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı un
- Yarım su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
- 1 diş sarımsak
- 2 dal maydanoz
- Kızartmak için sıvıyağ
- Süslemek için birkaç limon dilimi
- Süslemek için birkaç kıvırcık salata yaprağı
- Tuz

Süre:30 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Temizlenmiş sarımsak ile maydanuzu ince kıyın. Balık filetolarını yıkayıp süzün ve kurulayın. Yumurta ve elenmiş unu derince bir kasede çırpın. Sütü azar azar ilave ederek karıştırın. Topaksız sıvı bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. Kaşar peyniri rendesi, maydanoz ve sarımsağı ilave edin. Birkaç dakika dinlenmeye bırakın.

Balık filetolarını yaptığınız karışıma bulayıp kızgın yağa atın. Çevirerek iki tarafını kızartın. Peçete üzerine alıp fazla yağını çektirin. Servis tabağına alın ve üzerine tuz serpin. Kıvırcık salata yaprağı ve limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
 


 

 
Üst