10
EXE RANK
By.BuRkay
Fexe Kullanıcısı
- Web sitesi
- www.netbilgini.com

Fenerbahçe Gazetesi'nin Kasım sayısına konuşan Lynn Greer " Taraftarımız en büyük gücümüz, sahadaki oyunumuzla onlara zevk vereceğiz" dedi. Fenerbahçe Ülker, Yunanistan' ın Olimpiyakos takımında forma giyen ABD'li oyun kurucu Lynn Greer' ı sezon başında renklerine bağladı.
29 yaşındaki 1.88 boyundaki Amerikalı guard Greer, 2002 yılında Temple Üniversitesi' nden mezun olduktan sonra, profesyonel kariyerine Yunanistan liginde başlayıp sırasıyla, Polonya, Rusya ve İtalya liglerinde oynadı.
Her iki guard pozisyonunda da oynayabilen Greer, skorer kimliğiyle tanınıyor.. 2004 yılında Avrupa sayı kralı olan Greer, çok iyi bir şutör olmasının yanında bire birde de oldukça etkili bir oyuncu.. Aynı sezon da Euroleague' in en iyi ikinci takımına seçilmişti. Solak bir guard olması da rakiplerinin onu savunurken zorlanmasına neden olan bir diğer neden !...
NBA'in ve Avrupa'nın önemli takımlarından; Near East, Greenville Groove, Slask Wroclaw, Dinamo Moskova gibi takımlarda da forma giyen Amerikalı oyuncu, 2006-2007 sezonunda NBA ekiplerinden Milwaukee Bucks'ta yer almıştı..
- Bize kendinden bahseder misin? Basketbola nasıl başladın?
"Philadelphia Pennsylvania'da doğdum. Basketbol oynamaya dokuz yaşında başladım ve bir daha da bırakamadım.. Basketbolu çok seviyorum ve gücüm yettiği kadar oynamaya devam edeceğim."
- Fenerbahçe Ülker'deki amaçların nelerdir?
" Öncelikle amacım, sakatlık yaşamadan oyunumu oynamak. Bununla birlikte de Avrupa'da ve Türkiye'de oynayarak şampiyonluk yaşamak. İstediğimiz başarılara ulaşmak için çok çalışmak zorundayız.."
Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Şuan daha yeni başladık ve sezon sonunda burada şampiyonluklar kazanacağız.. Hatta belki de dışarıda Final-Four oynamayı bunu ümit ediyoruz. Bu seviyelere ulaştığımız taktirde, zaten Fenerbahçe Avrupa'nın en büyük takımlarından bir tanesi olacaktır.."
- Solak bir oyuncusun.. Bunun sana avantajları ve dezavantajları nelerdir?
" Ben solak bir oyuncuyum. Genelde oyuncuların büyük çoğunluğu sağ ellerini kullanıyorlar. Solak olmak benim için çok avantajlı bir durum.. Diğer oyuncular sizi nasıl savunacağını kestiremiyorlar. Bu da benim işimi kolaylaştırıyor !?..."
- Takımda kiminle vakit geçirmekten hoşlanıyorsun?
" Takımda beraber oynamayı sevdiğim arkadaşları değerlendirecek olursam, şuan da daha yeni başladığımız için ' Herkes..' diyebilirim. Beraber takım oyunu olarak oynamamız gerekiyor ve beraber oynayarak da bir şeyler başarıyoruz.. Bu da beni çok keyiflendiriyor.
Takımdaki oyuncuların birçoğunu daha önceden biliyor ve tanıyordum.. Mirsad Türkcan'la daha önce de Dinamo Moskova'da beraber oynamıştık. Zaten oradan da bir bilgim var. Mirsad'la ilgili unutamadığım çok güzel anlarım var !.."
- Sence yetenek mi önemli çalışmak mı ?
" Şimdi gençler için bir şey söyleyecek olursak, çalışmak mı? yoksa yetenekli olmak mı?.. Bu iki durum söz konusu elbet.. İlk bunlar akıllara geliyor.. Ama bence hem çalışmak hem de yetenekli olmak geliyor bunun için genç oyuncular bunu göz alarak böyle hareket etmeliler.."
- Türkiye Lig'ini diğer Avrupa Lig'leri ile karşılaştırır mısın?
" Lig olarak değerlendirdiğimiz zaman, İspanya ve Yunanistan ligleri bir adım önde duruyorlar.. Şu ana kadar izlediğim kadarıyla da Türkiye Ligi onlar kadar zor bir lig.. Beko Basketbol Lig'inde de çok güçlü ekipler var. Maçlarımız çok sert geçiyor.."
- Boş zamanlarında ne yapmaktan hoşlanıyorsun?
" Boş zamanlarımda bol bol dinlenmeyi seviyorum.. Özellikle uyumayı çok seviyorum. Diğer arkadaşlarımın oynadığı bilgisayar oyunlarını çok sevmiyorum. Daha çok oynayacağız maçlara hazırlanmaya vakit ayırıyorum."
- NBA ile Avrupa Liglerini karşılaştırır mısın?
" Bana göre NBA dünya'nın en iyi ligi.. Mücadele, oyuncuların yetenekleri ve diğer hususlar göze alınırsa, NBA benim en çok beğendiğim lig.. NBA'i ise Eurolig takip ediyor tabii ki.. Bundan sonra da bütün Avrupa ligleri geliyor.."
- Taraftarımız hakkında ne söylemek istersin?
" Taraftarlarımızla oynamak bize gerçekten itici bir güç veriyor. Yanımızda olduklarında daha güzel bir oyun oynuyoruz.. Taraftarlarımız olmadığı maçlarda da konsantrasyon olarak zorlanıyoruz..
Buraya gelirken Fenerbahçe taraftarının ününü duymuştum ve bu atmosferi yaşamak amacıyla geçen haftalarda oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçına gittim.. Stadımız tamamıyla dolduğunu gördüm..Doğrusu bu atmosfer beni çok etkiledi.. Umut ediyorum ki, derbideki o muhteşem taraftarımız Abdi İpekçi'de de bizi yalnız bırakmaz !?..
Onlara bir mesaj vermem gerekirse ; maçlara gelmelerini teklif ediyorum.. Türkiye Ligi ve Eurolig'de oynuyoruz. Sahada oynadığımız oyunla taraftarlarımıza zevk vereceğiz !.."