Online CoD4 oynamaya başlayanlar için ufak bilgiler.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan <3mr*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
0
EXE RANK

<3mr*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Web sitesi
www.netbilgini.com
<3mr*
Call of Duty 4'te on-line oynamaya yeni başlayanlar veya başlayıp da fikir alışverişi yapmak isteyenler için bu konuyu açtım.

Arkadaşlar ilk başta en popüler modlardan başlayayım.

-Team Deathmatch : Adından da anlaşılabildiği gibi Deathmatch belirli bir süre içinde 5000 puana ulaşan oyunu kazanıyor.(Vurulan adam başı 10 puan)

-Search & Destroy : Bir laptop var "Headquarter" olarak belirtiliyor.Size haritada bunun yerini gösteriyor.Yapmanız gereken şey düşmandan önce gidip onu kendi takımınızın olmasını sağlamak veya düşman sizden daha önce gitmişse düşmanları yok edip hq'yi kurtarmak.

-SABOTAGE : Şiddetle öneriyorum bu modu çünkü aşırı zevkli saatler akıp gidiyor bunu oynarken.Şöyle kısa bir açıklama yapayım.55 level var toplam ve tek yapmanız gereken şey adam vurmak değil.Birazcık İngilizceniz olması gerekiyor.Yoksa da problem değil arama motorlarından aratarak oyunun size vermiş olduğu görevlerin ne olduğunu öğretebilirsiniz.(Neden görevleri yapmak gerekir ? Çünkü ilk 10 leveldan sonra sadece adam vurarak level atlanmıyor.1 adamı vurunca 10 puan geliyor ve level atladıkça gereken deneyim puanı(exp. points) artıyor.

Bu modda sizi en dandik silahlardan başlatıyor.5 kategori var.

- m4a1,ak47 gibi silahların bulunduğu Assault Rifles bölümü
- mp5 , p90 , uzi , mini uzi gibi silahların bulunduğu bölüm.
- 2 adet pompalı tüfek.Counter Strike'da olduğu gibi "Demolitions" bölümü.
- 5 adet değişik Sniper Rifles.Hepsi birbirinden güzel.
- ve son olarak ağır silah olarak bilinen oyuncuyu yavaşlatan,çok fazla mermisi bulunan etkili ama çok seken silah bölümü.

İlk başta Yarı otomatik m4a1,mp5,Sniper veya ağır silahların arasından ilk silahı seçip oyuna 1. bölümden başlıyoruz.Rahat bir şekilde ilk 10 bölümü tamamlıyoruz.Bu sırada yeni silahlar açılıyor ve Counter-Strike'da olmayan bir özellik var.Silahların üstüne Grenade Launcher,Silencer(susturucu),Red dot sight gibi özellikler var.Kapalı olan özelliklerin üstüne geldiğimizde kaçıncı bölümde o özelliğin açılacağı yazıyor.

Perk'ler.

3 adet Perk var.Perk1,Perk2 ve Perk3 olarak adlandırılmış.Herbiri bir özellik.Bu da diğerleri gibi level atladıkça açılıyor.Mesela özel bombalardan 3 tane , Frag grenade(Csde Hg) 3 tane,ölürken yere bomba bırakma,yakındaki düşman konuşmalarının mikrofondaki sesini duyma,duvarlara sıktığımız mermilerin daha iyi geçmesi gibi özellikler.Hepsi çok işe yarıyor ve hepsini açarsanız eğer "Şunu mu seçsem ama bak bu da çok güzel" gibi soru işaretleri çıkıyor.

Oyunun bir başka özelliği ise radarda düşmanların kırmızı nokta ile gösterilmesi.Takım arkadaşlarımızdan bir tanesi radarı yenilemişse(3 kill streak) radar 3 saniyede bir,yenilenmemişse 10 saniyede bir rakibimizin yeri gösterilir.

-3 kill streak : 3 kişi vurduğunuzda radarı yenileyebilme özelliği çıkar
-5 kill streak : 5 kişi vurduğunuzda airstrike(hava saldırısı) düzenleyebilirsiniz.Bunu açtığınızda önünüze harita gelir ve burda kırmızı nokta ile düşmanlar gösterilir ve bir yeri seçersiniz 3 tane jet oraya tanesi 3'er bomba olmak üzere toplam 9 bomba bırakır.Not : Eğer takım arkadaşlarınızdan birisi radarı yenilemişse çok şanslısınız !
tongue09.gif

-7 kill streak : 7 kişi vurduğunuzda kendi birliğinizin helikopterini çağırırsınız.Onu siz yönetmezsiniz bilgisayar kendi yönetir ve vurduğu adamlar size skor ve frag olarak eklenir.

-10 kill streak : 10 kişi vurursanız eğer birşey kazanmazsınız sadece oyunculara sizin hiç ölmeden 10 kişi vurduğunuz iletilir.

Not : eğer airstrike veya helikopter sizden önce çağrılmışsa onu kullanamazsınız ta ki o saldırı bitene kadar.Yani boşken kullanabilirsiniz.

Not :tüm bu 3,5,7 kill streak özellikleri "6" tuşuyla kullanılır.

Gelelim benden önerilere.

Tam otomatik m4a1'i açana kadar mp5 ile oynayın.m4a1 açıldıktan sonra sizin yoldaşınız olacaktır.Level 41'de Counter-Strike'ta pek etkili olmayan ama CoD'da çok etkili bir silah olan p90 açılacaktır.İşte p90 aldığınız an koptuğunuzun anıdır.Üstüne Red dot sight takmak en mantıklısı.Grenade Launcher'da çok iyi ama bazı sunucularda yasaklanmış durumda.
Yok ben Sniper türü silahları çok severim diyorsanız hiç değilse sniper bölümünde 2. silah açılana kadar otomatik silahlarla oynamanız.Çünkü ilk silah aşırı dandik =).Ben ağır silahları çok severim terminatörüm zartım zurtum diyorsanız bu silah grubunda 3 adet silah var.Aslında 3'ü de birbirinden etkili birini alıp 3.yü açana kadar onunla oynayabilirsiniz.

merhaba hıle sıtelerı hep kırık lınk çıkıyo ve hıleyı yükledıkten sonra ne yapacagımızı oyuna gırınce nasıl çalıştıracagımızı hıle kodlarını nereye yazacagımızı tarıf ıle anlatırsanız çok sevınırım teşekkürler mesela aımbot wh gıbı hılelerı ıstıyorum

Geri