Onboard Ekran kartı Yükseltme..! Fps sorunu cekenlere..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Z1rT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
9
EXE RANK

Z1rT

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Web sitesi
www.netbilgini.net
Z1rT
Merhaba arkadaşlar ekran kartım yok Onborad ekran karıtnı kullanıyorum ve bana yetmiyor diyorsanız işte size çözüm Ramı 1gb altı olanlara tavsiye etmiyorum..!

Bilgisayarının açılışında "delete" yada "f2" ile bios'a gir..
Bios da "advanced Chip[COLOR=darkred][U][B]set[/B][/U][/COLOR] features" sekmesine tıkLa..(versiyon bnmki iLe aynı değiL ise buna benzer oLmaLı(Chipset ayarı iLe oynuyorus çünkü))
Sonra buradan "AGP & P2P Bridge kontrol" e girip " Agp Aperture Size[64]"...
Bu[64]olanı [128] yada anakartın daha yüksek neyi destekliyorsa [256] Onu secebilirsin...

Arkadaşlar Ben kendi bilgisayarıma yaptım 256mb idi yaptıktan sonra 512 mb oldu Sizlerede öneririm Fps sorunu cekenlere Gayet iyi birşey Kolay gelsin..

peki bu yüzde yüz doğru mu

benim pcde onboard ram 512 oldugundan fazla paylaşamadm ama 64e kadar cikiyo sorunsuz

Bu işlem ile r4miniz yüksek ise ekran kartınızıda yükseltebilirsiniz ekran kartına ne kadar verirseniz raminizde düşücektir.. tavsiye 512 ram olanlar denemesin..

saol kardeş

İşe yarar fakat fazla zorlamadan ve ısınmadan dolayı sisteminize zarar verebilirsiniz dikkat edin. Daha önceden de böyle sıkıntılar olmuştu oradan biliyorum. İşlemci yandı, anakart zarar gördü vs. diyenler oldu.

Bu yıl ekran kartı fiyatları çok düştü. Kendimden örnek vereyim geçtiğimiz yıl 228 liraya aldığım NVIDIA ekran kartı bu yıl 196 liraya düşmüş. 1 ay sonra 170 olacak belki...

Yapmanız gereken şu; 1-2 hafta ailenizden aldığınız harçlığı biriktirmek.

Geri