Onay Sözcükleri

11
EXE RANK

~TiM[e]-oVeR~

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Web sitesi
www.google.com
~TiM[e]-oVeR~
Onay Sözcükleri

Kim duymak istemez ki; ne kadar şık olduğunu, ne kadar güzel yemek yaptığını, ne kadar başarılı ve yetenekli... ne kadar..., ne kadar...

Bu boşlukları duymak istediğimiz birçok sözcükle doldurabiliriz.Evet, kişi ne kadar yeteneklerinin farkında olursa olsun takd,r edilmek ister;yakınından,patronundan,e şinden.Ya da eşiyle tartışmışsa onun sevecen,çocuksu sözleriyle gönlünü almasını ister.Sevgi dolu sözler, kişinin kendini iyi hisstemesini sağlar.

Tabii ki bundan herkes hoşlanır, ancak bazı insanlar için sevgini en önemli dili onay almaktır.Takdir edilmek, beğenilmek, cesaretlendirilmek...Her kim kendisine böyle davranıyorsa seviyodur onu.Birincil sevgi dili onay sözcükleri olan bir kişi,söylenen cümlelerle başarılı ya da başarısız, mutlu ya da mutsuz olur.Bu insanalar,yaptıkları yemek övüldüğünde,diğer gün daha da fazla çabalar.Anne ya da baba olmak o kişiyi korkutmuşsa, cesaret verici sözler duyduğunda rahatlar.Artık çok iyi bir anne ya da çok iyi bi baba olmaya hazırdır.O sözler ona yetmiştir.Ya da kırgındır sevdiğine, ama birkaç sevecen cümleyle unutur dargınlığını gülümsemeye başlar.

Birincil sevgi dili onay sözcükleri olan biri; bunu eşine ya da beraber yaşadığı insanlara güzel bir ifadeyle anlatmalı, sevgi ihtiyacınıen iyi bu yolla karşılayabileceğini söylemelidir.Bu kişler sevgi depolarını sözcüklerle doldurur,alacakları kararlarda insanlardan onay beklerler.İlgi alanlarına göre yönlendirilmek isterler.

Bazı insanalr cesaret veriyorum diye kendi düşünceleriniyansıtmak isterler.Bu ne kadar iyi niyetle olursa olsun cesaret vermek değil; o insanın bu noktasını kullanarak onu kendi istediği modele sokmak olur ki bu hem ahlaki olmazi hem de sevgiye, mutluluğa ulaştırmaz.Çalışmak isteyen bir bayana eşi 'Bak evde ne güzel temizlik yapıyorsun' diyerek, ona cesaret ve destek verdiğini düşünür ve karşılık olarak da 'iyiki çalışmıyorum.Demek güzel temzilik yapıyormuşum.Çok sağol!' demesini bekler.Bu, o insanı cesaretlendirmez.Eğer gerçekten sevgiyi en güzel şekliyle yaşamak istiyorsak, birincil sevgi dili onay sözcükleri olan kişiyi ilgi alanına göre yönlendirmeli, kendine güvenmediği durumalarda cesaret veren sözlerle başarılı olmasına ayrdımcı olmalıyız.

Güzeli duymayı herkes ister, fakat birincil sevgi dili onay sözcükleri olan insanlara bir-iki güzel söz yetmez, onlar daha fazlasını duymak isterler.Sevildiklerini ancak bu şekilde hissederler.

'Canım harika görünüyorsun!'
'Senin gibi bir babam olduğu için gurur duyuyorum!'
'Anneciğim,ördüğün kazağı giymeye kıyamıyorum, o kadar güzel ki!'
'Çok güzel konuşuyorsun,düşüncelerine hayranım!'
Kaynakwh webhatti.com: [IMG]http://www.webhatti.com/smiley.gif[/IMG]
İşte bu büyülü sözleri kullanarak, onay sözcüklerine önem veren kişilere sevgimizi en güzel şekilde ifade etmiş oluruz. Kaynakwh webhatti.com: [IMG]http://www.webhatti.com/smiley.gif[/IMG]

Geri