Oğmaç Çorbası

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
MALZEMELER

Un 2/3 su bardağı
Yoğurt 1 su bardağı
Yumurta 1 adet
Tereyağı 3 yemek kaşığı
Maydanoz 2/3 demet
Su 5 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı

YAPILIŞI


  • Unu bir tepsiye eleyin. Tuzun ¼’ünü ekleyin, ortasını açın, yumurtayı kırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamuru iki avucunuzun arasında mercimek tanesi kadar ovalayarak taneleyin. Hamur bitinceye dek işlemi sürdürün.
  • Maydanozu ayıkladıktan sonra yıkayın ve ince ince doğrayın.
  • Su, yağ ve tuzu bir tencerede kaynatın. Oğmacı yağlı suya yavaş yavaş ekleyin, kaynayıncaya dek karıştırın.
  • Maydanozu ekleyin ve 10 dakika pişirin.
  • Yoğurdu çırpın, çorbaya yavaşça ekleyin, kaynayınca ocağı kapatın.
 
Geri
Üst