17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
MALZEMELER
Un 2/3 su bardağı
Yoğurt 1 su bardağı
Yumurta 1 adet
Tereyağı 3 yemek kaşığı
Maydanoz 2/3 demet
Su 5 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
YAPILIŞI
Un 2/3 su bardağı
Yoğurt 1 su bardağı
Yumurta 1 adet
Tereyağı 3 yemek kaşığı
Maydanoz 2/3 demet
Su 5 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
YAPILIŞI
- Unu bir tepsiye eleyin. Tuzun ¼’ünü ekleyin, ortasını açın, yumurtayı kırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamuru iki avucunuzun arasında mercimek tanesi kadar ovalayarak taneleyin. Hamur bitinceye dek işlemi sürdürün.
- Maydanozu ayıkladıktan sonra yıkayın ve ince ince doğrayın.
- Su, yağ ve tuzu bir tencerede kaynatın. Oğmacı yağlı suya yavaş yavaş ekleyin, kaynayıncaya dek karıştırın.
- Maydanozu ekleyin ve 10 dakika pişirin.
- Yoğurdu çırpın, çorbaya yavaşça ekleyin, kaynayınca ocağı kapatın.