Nuraniye

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 4 Orta Boy Kabak
- 1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
- 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
- 1 Demet Taze Soğan
- 1/2 Demet Dereotu ve Maydanoz
- Tuz ve Su
- Yoğurt (süzme tercih edilir)
- 4-5 Diş Sarmısak
- 1/2 Çay Bardağı Yağ
- 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızıbiber

Süre:50 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın.

Taze soğanları sıvıyağ ile kavurun. Üzerine rendelenmiş kabakları ilave edin ve biraz daha kavurun. Daha sonra pirinç ve su ilave edin. Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

Sarmısaklı yoğurt hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa boşaltın. Tuz ilave edip hazırladığınız yağlı sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün.
 
Geri
Üst