17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 1 Su bardağı nohut
- 6-8 su bardağı tavuk suyu
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çay bardağı ufak doğranmış tavuk eti
- Yarım çay kaşığı safran
- 4 çorba kaşığı sıvıyağ
- Tuz,karabiber
- Terbiyesi İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım limonun suyu
Süre:45 dk - 8 Kişilik Yapılışı Nohudu akşamdan tuzlu su ile haşlayın. Ertesi gün suyunu değiştirip, nohutlar yumuşayana dek yaklaşık 1-1,5 saat kadar pişirin. Suyunu süzüp bekletin.
Tavuk suyunu tencereye alıp yıkanmış pirinç, ortadan bölünmüş soğan, tavuk eti, yağ, tuz, karabiber ve safranı ekleyin. Tavuk etleri ve pirinç yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Nohutları ilave edin.
Bu arada yumurta sarısı ve limon suyunu ayrı bir kasede çırpın. Hazırladığınız terbiyeyi pişmekte olan çorbaya azar azar dökerek ve karıştırarak ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.
- 1 Su bardağı nohut
- 6-8 su bardağı tavuk suyu
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çay bardağı ufak doğranmış tavuk eti
- Yarım çay kaşığı safran
- 4 çorba kaşığı sıvıyağ
- Tuz,karabiber
- Terbiyesi İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım limonun suyu

Süre:45 dk - 8 Kişilik Yapılışı Nohudu akşamdan tuzlu su ile haşlayın. Ertesi gün suyunu değiştirip, nohutlar yumuşayana dek yaklaşık 1-1,5 saat kadar pişirin. Suyunu süzüp bekletin.
Tavuk suyunu tencereye alıp yıkanmış pirinç, ortadan bölünmüş soğan, tavuk eti, yağ, tuz, karabiber ve safranı ekleyin. Tavuk etleri ve pirinç yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Nohutları ilave edin.
Bu arada yumurta sarısı ve limon suyunu ayrı bir kasede çırpın. Hazırladığınız terbiyeyi pişmekte olan çorbaya azar azar dökerek ve karıştırarak ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.