17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Malzemeler (4 kişilik)
250 gr kuru bamya (bamya dondurulmuş ise 500 gr taze ise 750 gr kullanılabilir)
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet kuru soğan
2 adet çarliston biber
3 orta boy domates
2 tatlı kaşığı paprika biber sosu veya biber salçası
1 adet limon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
3-4 parça limon tuzu
Yapılışı:
Kuru bamyayı 2 su bardağı su ve limon tuzu ile kısık ateşte 20 dakika kadar haşlayın. Düdüklü tencereye süzerek bamyaları alın, önce nohut sonra da ince doğranmış tüm sebzeleri üzerine ekleyin. Tuzunu, 1 limonun suyunu ve yağını ilave edip tencereyi elinizde sallayarak karışmasını sağlayın. 1 su bardağı ılık su ilave edip düdüklü tencerenin ağzını kapatın. Kaynadıktan sonra 5 dakika zaman tutup ocağı kapayın. Yaklaşık 10 dakika tencerenin havasını boşaltmasını bekledikten sonra kapağını açıp sıcak servis yapın.
250 gr kuru bamya (bamya dondurulmuş ise 500 gr taze ise 750 gr kullanılabilir)
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet kuru soğan
2 adet çarliston biber
3 orta boy domates
2 tatlı kaşığı paprika biber sosu veya biber salçası
1 adet limon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
3-4 parça limon tuzu
Yapılışı:
Kuru bamyayı 2 su bardağı su ve limon tuzu ile kısık ateşte 20 dakika kadar haşlayın. Düdüklü tencereye süzerek bamyaları alın, önce nohut sonra da ince doğranmış tüm sebzeleri üzerine ekleyin. Tuzunu, 1 limonun suyunu ve yağını ilave edip tencereyi elinizde sallayarak karışmasını sağlayın. 1 su bardağı ılık su ilave edip düdüklü tencerenin ağzını kapatın. Kaynadıktan sonra 5 dakika zaman tutup ocağı kapayın. Yaklaşık 10 dakika tencerenin havasını boşaltmasını bekledikten sonra kapağını açıp sıcak servis yapın.