Ra2oR2R
Kullanıcı

1

[h=1]Nice Mutlu Yıllara Giovanni![/h]26 Nisan 2011 Yazan devilboy
Kategori HABERLER
Daniel için Miyagi, Anakin için Obi-Wan, Frodo için Gandalf ne anlama geliyorsa “sinema yazarı” olmak isteyen, hele de “fantastik sinema” yazmak isteyen bir çocuk için de Giovanni Scognamillo o demekti…Hala soyadını yanlış telaffuz ediyorum, hala yazarken emin olmak için Google’dan aratıyorum ama gerçekten öyle… Benden 44 yıl önce dünyaya gelip bu esnada meraklısı olduğum her konuda epey bir şeyler döktürmüş olan bu şahane adamın önceleri havalı dursun diye uydurulmuş bir isimden ibaret olduğunu düşünmüştüm ama çocukluktan orta yaşlılığa onun yazdıklarını okuyarak geçerken, herkesten fazla yaşayan ve yaşamanın nefes alıp vermekten ibaret olmadığını hatırlatan biri ve iş sinema yazarlığına gelince gerçek bir “Aksakal” olduğunu anladım. Her daim nazik ve ilgili bu adam fantastiği yazmakla kalmadı, hepimize yaptığı fantastik etkiyle sizin okuduğunuz bu siteleri yapmamız için ilham verdi. İddia edebilirim ki; Giovanni olmasaydı memlekette mutlaka bir şeyler eksik olurdu.
Bu ruh hali ile ama en çok da Korku Sitesi ve Öteki Sinema’ya enfes yazılar yazan Fatih Danacı’nın olağanüstü gayreti sayesinde bir araya geldik ve “Korku Sitesi, Dükkan-ül hayal, Öteki Sinema el ele, Giovanni’ye pasta kesmeye” dedik. Ona Dükkan-ül Hayal’in Atatürk Oto sanayi sitesinde bulunan atölyesinde sevenleriyle buluşabileceği bir doğumgünü hazırladık. İstemeden yormuş da olabiliriz ama Gio’nun yüzünü hele de gülerken görmek içindi tüm çabalar… Çokça blogcu ve biraz da Siyad’lıdan mevcut doğum günü partisinde Giovanni ile fotoğraflar çekildi, pastalar kesildi, ona ait anılar paylaşıldı. Yolu Giovanni ile kesişen, bir şekilde ondan ilham alan herkes oradaydı. Ters Ninja’cılar, Gölge’ciler, Geceyarısı Sinemacılar’ı, Kayıp Rıhtım’cılar, Cinedergi’ciler ve Beyazperde’ciler ve yukarılarda bir yerlerden bizi seyredip gülümseyen Metin Demirhan…Çok da bir şey söylemeye gerek yok aslında, iyi ki doğdun, iyi ki sinema yazdın ve iyi ki bizim kahramanımız oldun Gio!Yazının orjinali Murat Tolga Şen tarafından Öteki Sinema’da yazılmıştır.
Kategori HABERLER
Daniel için Miyagi, Anakin için Obi-Wan, Frodo için Gandalf ne anlama geliyorsa “sinema yazarı” olmak isteyen, hele de “fantastik sinema” yazmak isteyen bir çocuk için de Giovanni Scognamillo o demekti…Hala soyadını yanlış telaffuz ediyorum, hala yazarken emin olmak için Google’dan aratıyorum ama gerçekten öyle… Benden 44 yıl önce dünyaya gelip bu esnada meraklısı olduğum her konuda epey bir şeyler döktürmüş olan bu şahane adamın önceleri havalı dursun diye uydurulmuş bir isimden ibaret olduğunu düşünmüştüm ama çocukluktan orta yaşlılığa onun yazdıklarını okuyarak geçerken, herkesten fazla yaşayan ve yaşamanın nefes alıp vermekten ibaret olmadığını hatırlatan biri ve iş sinema yazarlığına gelince gerçek bir “Aksakal” olduğunu anladım. Her daim nazik ve ilgili bu adam fantastiği yazmakla kalmadı, hepimize yaptığı fantastik etkiyle sizin okuduğunuz bu siteleri yapmamız için ilham verdi. İddia edebilirim ki; Giovanni olmasaydı memlekette mutlaka bir şeyler eksik olurdu.