Ne dediler?

20
EXE RANK

`korkunc` `FENA`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
`korkunc` `FENA`
fft1mm1495245.jpg

Narkoz
Etikçisi, yancısı hancısı, seçilmişi, atanmışı, dadanmışı hepsi yargıyı, önyargıyı yapmış, kararı vermiş, infaz ayini için bir araya toplanmış. Olay çok basit, çok net; sonucu her ne olursa olsun, nasıl biterse bitsin bu bir Aziz Yıldırım operasyonudur. Gerisi bu ameliyatın narkozudur. Gerisi figürasyondur. Bu karar sonuçsuzluk gibi görünen bir başka sonuçtur. ‘Gizlilik’ ibaresi dosya ile alakalı değil operasyonla alakalıdır. Aziz Yıldırım’ın temsil hakları, yani başkanlığı elinden alınmıştır. “İddianame üzerinden karar veririz” demek de apayrı bir komedidir. İnfaz çoktan yapılmıştır, hukuk ve yargı kavramlarını bu yemeğin sosudur. Fenerbahçe eğer bu karardan memnun kaldıysa, kendisinden geriye ne kaldığını çok iyi gözden geçirmelidir.

Hasan Ali Atasoy

Neden yedik?
Hani mideleri bulana bulana yemişler de, sonra birbirlerine sormuşlar ‘arkadaş biz bunu neden yedik?’ diye. Sadece futbol camiamız değil, tüm yurttaşların birbirine sorması gerek galiba ‘acaba biz bu işe neden, nereden ve niçin girdik?’
Evet 7 milletin diline düştük maalesef. Herkes acaba ‘ne olacak?’ diye beklerken... Sonuç fıssss.
TFF açıkça olmasa da dedi ki: Arkadaş dün geldiğim yerde, neden başıma bela alayım? Üstelik enayi miyim de bir hataya imza atıp, ben de içeriye tıkılayım! Vaziyetin özü budur. TFF kendi rahatlatacak formülü bulmuş fakat futbolu kurtaracak karara varamamıştır. Aklama, paklama, cezalandırma adına gereğinin yapılmadığı, binlerce olaydan birini daha yaşadık. Bu akılla yaşayacağız da... Yıllar sürecek bir hercümerce hazırlanınız...

Oğuz Dizer

Topu yumuşattılar
Hukuk açısından ve evrensel hakların çiğnenmemesini teminen federasyon soğukkanlı ve futbolu temelde yaralamayacak bir karar aldı. Hukuk toplumların veya kurumların yok olması veya yıkılması için değil, yapısının korunması ve kollanması için vardır. Dolayısıyla radikal beklenti içinde olanların eleştireceği bir karar gibi görünse de uzun vadede hem futbol federasyonu hukuki açıdan hem de olası bir düşürme kararı arkasından haksız uygulama olduğu ortaya çıkarsa açılabilecek maddi tazminat davalarından koruma zeminli bir karar olarak görüyorum. Esas zor olan bu karar arkasında başlayacak olan ligi güvenlik içinde ***ürebilmektir. Bunun için de artık futbol ailesinin birlik olup futbola dışarıdan reyting malzemesi olarak balıklama atlayanlara ‘dur’ demesi gereklidir.

Can Çobanoğlu

Top dikdörtgendir
Top yuvarlaktır diyen, ya cahil, ya da yalan söylüyor!Çünkü özellikle Türkiye’de top dikdörtgendir, dikdörtgen kutu şeklinde...Bu şike hadisesi patladığında yayıncı kuruluşun abone servisini aradım, “Aboneliğimi iptal etmek istiyorum” dedim, telefonun öbür ucundaki kız “Niye” diye sordu,“E büyük takımlar küme düşürülecek, kimi seyredeceğiz ki” dedim, “Siz hiç merak etmeyin kimse küme düşmeyecek, zaten bu karar da Ağustos ortasında açıklanacak” dedi.Kız tutturdu iyi mi...Ekle buna dün karar açıklanmadan saatler önce aniden nur yağmış gibi, kanatlanan Fenerbahçe hisselerini...Halâ top yuvarlaktır diyorsan eğer, ya yayıncı kuruluşun abonesi değilsin, ya da borsada hiç tanıdığın yok kardeşim!

Yılmaz Özdil

Bu oyunda yokum!
Anlaşılan çok güzel bir futbol sezonu bekliyor futbolseverleri! Çok sağlam basıyor futbolumuz da artık yere; emniyetimiz, medyamız, adaletimiz, sonra siyasetimiz, ekonomimiz, terörümüz, ordumuz, eğitimimiz, sağlığımız, sosyal yaşantımız gibi!“Yeterli delil yok” diyerek, çaktırmadan kesilen cezalar ve töhmet altında bırakılan onca insan, sporcu ve camia! Buna rağmen bir genişlik, bir rahatlık, bir ‘dik gibi’ duruş, bir asalet maskesi yüzlerde!
Anlaşılan, cemaatten bilinçlisi ve mutlusu yok artık bu ülkede. Diğer her şeyde belirsizlik, umutsuzluk ve tabii ki mutsuzluk! Bakalım, kaç kişi yayıncı kuruluşa geri dönecek yine. Mesela ben, iki aboneliğimi iptal etmiştim, asla geri dönmeyeceğim. Bakalım kaç kişi futboldan keyif alacak eskisi gibi. Bense, “bu oyunda yokuz” demeye devam edeceğim. Talih oyunu oynarsam ve çıkarsa büyük ikramiye, oğlumu mutlaka bu ülkeden göndereceğim.

Tamer Bağlan

Doğruluk çizgisi
Sürecin başından bu yana futbol bağlamında en ağır yük kuşkusuz ki federasyonun omuzlarındaydı. Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın dengeli ve meseleye hakim tarzı, bu kadar karmaşık ve keskin bir krizi yönetmek için başvurulması gereken temel yöntemin hukuk olduğunun altını ısrarla çizmesi, kriz üzerinde çalışan ve sorumluluk taşıyan kurul üyelerinin hukuk çizgisinden ayrılmamak için gösterdikleri özen takdir edilmesi gereken bir tutumdur diye düşünüyorum. Gerçi kararlar geniş bir kitle tarafından takdir edilir mi çok da emin değilim! ‘Kanaat’ gibi bir yanı her zaman muğlak kalacak bir kavram yerine hukukun temel değerlerinin öne getirildiği bu kararlar futbol ve hayattaki diğer meseleler üzerine üzerine düşünen ya da ‘düşünüyormuş gibi yapanlar’ için ‘doğruluk çizgisi’nin nasıl çizilmesi gerektiğini açıkça ortaya koyuyor bana göre...

Cem Dizdar

Kaos devam edecek!
Değerli yazarımız Tunç Kayacı’nın da TV’de söylediği gibi Sayın Mehmet Ali Aydınlar dün çok şey konuştu ama hiçbir şey konuşmadı...
Başkanın bahsettiği hak-hukuk zaten herkes tarafından biliniyordu. Bizim de kendisine sorduğumuz soru şuydu: Peki neden bu lig ertelendi, bu kaos neden sürdü? Soruyu anlayamamış ki, bize kaçak cevap verdi. İddianameyi bekleyecektin de, Etik Kurulu’nu niye görevlendirdin, dosyaları neden istedin? Federasyon dün sınıfta kalmıştır. Başkan, toplantının son bölümünde yaptığı büyük gafla ise olaya nokta koymuştur. Kısacası kaos devam edecektir.

Geri