Nasrettin Hoca Fıkraları

5
EXE RANK

my |ove .~ <3 & so

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
my |ove .~ <3 & so
Nasrettin hoca pazarda dalgın yürüyormuş.etrafındaki esnafları seyrediyor.bu sırada ensesine bir tokat geliyor. Hoca tökezlemiş bir kaç adım sendelemiş neyse toparlanıp sinirli bir şekilde arkasını dönmüş.

Bir bakmış ki hocanın 2 katı hayvan gibi bir adam. Hoca durmuş bir yutkunmuş önce,sonra:
- bana senmi vurdun? demiş adama.
Adam: - ben vurdum lan ne olacak demiş.
Hoca: - sakadan mı vurdun ciddiden mi? demiş
Adam: - ciddi vurdum napacan?!
Hoca: - Aman aman, öyle olsun... Cunku şakadan hiç hoşlanmam da ...

Nasrettin Hoca bir gün arkadaşıyla konuşurken laf arasında arkadaşı sorar:
-Yav Hoca,dün gece sizin evden bir gürültü geldi.Acep nedirı
Hoca cevap verir:
-Bizim hanımla merdivenlerde kavga ediyorduk da benim kavuk yuvarlandı.
Arkadaşı şaşırır:
-Hoca,hiç kavuktan o kadar ses çıkar mıı
Hoca kısık sesle cevap verir:
-Ya,anlasana içinde ben de vardım

---------Yas Tutuyolar --------

Hocanın tavuğu ölmüş.Civcivlerin de başı boş kalmış.Hoca kaybolmalarından korkmuş.Boyunlarına siyah bezler bağlamış.Sonra da içlerinden ip geçirip birbirlerine bağlamış.Meraklı bir komşusu sormuş:

-Hoca o civcivlerin boynundaki de nedirıKomşusunun merakına içerleyen hoca:

-Anneleri öldü de yas tutuyorlar

-----------Dört Ayaklı Ördek-----------

Birgün, Nasrettin Hoca, camide bir vaaz veriyordu. Cemaatten bir kımının esnediğini ve bir kısmının uyukladığını farketti. Bunun üzerine şöyle konuşmaya başladı:

-Bir sabah, Akşehir´den dışarı çıkmıştım. Çayın kenarında dört ayaklı ördekler su içiyorlardı...

Dört ayaklı ördek sözünü işiten cemaat, gözlerini açarak Nasrettin Hoca´yı dikkatle dinlemeye başladı. Bunun üzerine Nasrettin Hoca:

-Yahu!... Siz nasıl adamlarsınız. Deminden beri size vaaz ediyorum, uyukluyorsunuz da, kuyruklu bir yalan uydurunca hepinizin gözleri açıldı...

Nasreddin Hoca ve karisi konusuyorlardi. Karisi :
- Benim yüzüme bakarken besmele çekiyorsun.
- Ne olmus yani?
- Imam efendi, karisinin yüzüne bakarak yasin okuyormus.
Hoca güldü :
- Ben o kadini görsem, hatim bile indiririm!..

Hoca Bir Gün Hutbede Gaz Kaçirmiş.çok Utanmiş.köyden Kaçmiş.yillar Sonra "bi Gidip Bakiyim Belki Unutmuşlardir " Demiş.neyse Gitmiş.köyün Girişinde Bir çocuk Varmiş."çocuğum Sen Hangi Sene Doğdun Ben Seni Tanimiyom " Demiş.çocuk "valla Tam Bilmiyom Amma Hocanin Gaz Gaçirdiği Sene Doğmuşum."hoca Bir Daha Gelmemek üzere Jüze Gibi Kaçmiş.

nasrettin hoca bı gun kasabada başı asagıda ellerını arkadan baglı söylene söylene yururken ensesınden bı tokat ınmış bırden nasrettın hoca sok olmuş vazıyette arkasaına bı donmuskı kendınden cok iri sert gorunuslu bı adam ona bakıyor senmı vurdun bana demiş nasrettın hoca adamda ben vurdum ulen nolcak demiş nasrettın hoca hiç istifini bozmadan pekı sakadanmı vurdun yoksa gercektenmı vurdun demiş adamda gercekten vurdum nolcak kı demiş nasrettın hocada aynı yuz ıfadesıyle iyi iyi ozaman ben sakadan pek hoslanmamda demiş

"dünyadan geçmektense,direkt cehenneme gitmeyi tercih ettim her zaman.olacaklari hızlandırdım.bedenime ihtiyaçları yoktu cehennemde.ama bomboş bir zihni de görünce çok şaşıracaklardı,şeytan ve adamları.yeni alınmış bir okul defteri kadar boş ve temiz bir zihinle karşılaşınca tanrı bile, insan imalatı hakkında oturup yeniden düşünecekti.ben hataydım.altı milyarda bir gelen hata! hazırdım iade edilmeye.doğduğum günku kadar temiz ve boş bir zihinle.ilk günkü gibi!"​

Geri