2
EXE RANK
By Lim[10]
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 May 2009
- Mesajlar
- 2,144
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31
Narenciye Marmeladı
Malzemeler
1 kg meyva (greyfrut, portakal, limon veya mandalina)
1 lt su
2 çay kaşığı limon tuzu
2 kg toz şeker
Yemeğin Tarifi
Meyvaları ovarak yıkandıktan sonra greyfrutu sekize, diğer meyveleri ise dörde dilimleyin. Çekirdeklerini çıkartıp ince bir kumaştan yapılmış bir torbaya doldurun. Dilimlenen meyvaları 1 lt su dolu tencereye koyun ve kırkbeş dakika kaynatın. Çekirdek torbasını da suyun içine koyun. Kırkbeş dakika kadar sonra kaynayan meyvalara iki kg şeker ilave edip iyice karıştın ve tencerenin kapağını örtmeden bir saat daha kaynatın. Marmeladın kıvama gelip gelmediğini anlamak için bir tabağa kaşıkla damlatıp parmağınızı içine hafifçe daldırın, eğer parmağınızın çukurlaştırıp açtığı yer hemen kapanıyorsa henüz olmamış demektir. Kıvamına gelen marmeladın aldığı şekil hemen bozulmaz. Marmelat kıvama gelince çekirdek torbasını çıkartıp atın. Bir çay kaşığı suda erittiğiniz iki çay kaşığı dolusu limon tuzunu marmelata ilave edilip kanıştırın. Bir kg meyve ile ortalama altı yedi adet orta boy kavanoz marmelat elde edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Malzemeler
1 kg meyva (greyfrut, portakal, limon veya mandalina)
1 lt su
2 çay kaşığı limon tuzu
2 kg toz şeker
Yemeğin Tarifi
Meyvaları ovarak yıkandıktan sonra greyfrutu sekize, diğer meyveleri ise dörde dilimleyin. Çekirdeklerini çıkartıp ince bir kumaştan yapılmış bir torbaya doldurun. Dilimlenen meyvaları 1 lt su dolu tencereye koyun ve kırkbeş dakika kaynatın. Çekirdek torbasını da suyun içine koyun. Kırkbeş dakika kadar sonra kaynayan meyvalara iki kg şeker ilave edip iyice karıştın ve tencerenin kapağını örtmeden bir saat daha kaynatın. Marmeladın kıvama gelip gelmediğini anlamak için bir tabağa kaşıkla damlatıp parmağınızı içine hafifçe daldırın, eğer parmağınızın çukurlaştırıp açtığı yer hemen kapanıyorsa henüz olmamış demektir. Kıvamına gelen marmeladın aldığı şekil hemen bozulmaz. Marmelat kıvama gelince çekirdek torbasını çıkartıp atın. Bir çay kaşığı suda erittiğiniz iki çay kaşığı dolusu limon tuzunu marmelata ilave edilip kanıştırın. Bir kg meyve ile ortalama altı yedi adet orta boy kavanoz marmelat elde edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
