17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 1 adet soğan
- 2-3 dilim bayat ekmek içi
- 1/2 kg. kıyma
- 2 çorba kaşığı kuru nane
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı salça
- Yeterince tuz
Süre:30 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Soğanı rendeleyip ıslatılmış bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı kuru nane, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve kıymayla birlikte yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından minik toplar halinde köfteler hazırlayın.
2 çorba kaşığı salçayı sıvıyağda ezin. Biraz su ekleyin. Su kaynayınca köfteleri ilave edin. Biraz daha su ekleyip 15-20 dakika pişirin. Tenceredeki su köfteleri örtecek kadar olmalı. Üzerine kuru nane serpin ve sıcak olarak servis yapın.
- 1 adet soğan
- 2-3 dilim bayat ekmek içi
- 1/2 kg. kıyma
- 2 çorba kaşığı kuru nane
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı salça
- Yeterince tuz
Süre:30 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Soğanı rendeleyip ıslatılmış bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı kuru nane, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve kıymayla birlikte yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından minik toplar halinde köfteler hazırlayın.
2 çorba kaşığı salçayı sıvıyağda ezin. Biraz su ekleyin. Su kaynayınca köfteleri ilave edin. Biraz daha su ekleyip 15-20 dakika pişirin. Tenceredeki su köfteleri örtecek kadar olmalı. Üzerine kuru nane serpin ve sıcak olarak servis yapın.