Değerli Üyelerimiz sizler için kendimizi sürekli yeniliyoruz. Lütfen 10 saniyede üye olarak bizlere destek olunuz... 😊 Tüm sorunları bize bildirebilirsiniz
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
DevletBakanı Hayati Yazıcı'nın terörle mücadele ile ilgili olarak "Sınırı taşımayı konuşalım" önerisi muhalefetten tepki gördü. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Yazıcının sözlerini "Çözümsüzlüğün ifadesi, çözümsüzlüğün itrafıdır. Terörle mücadele konusunda elde kala kala bu yöntem kalmış ise, hükümetin mücadele alanında herhangi bir çözümü yok demektir" şeklinde yorumladı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da "Bu konular onun görev alanında değil. Sınırları değiştirelim demenin manası, 'ben teröristlere karşı hareket edemeyeceğim, o zaman sınırı değiştirelim' demektir. Bizce orada bir güvenlik bölgesi oluşturulsun. Yapılması gereken şey, sınırı değiştirmek değil, sınırın ötesinde güvenli bir bölge oluşturmak, gelecek terör saldırılarını önlemektir" dedi. BDP'li Sırrı Sakık ise "sınır değişebilir" sözlerini "çok tuhaf bir öneri" olarak nitelendirdi. Sakık, "Sayın Bakanın sözlerinden aklıma "acaba Türkiye'nin bilmediğimiz emperyalist emelleri mi var?' sorusunu düşürdü. Buna bir cevap bulursak sanıyorum sorunu da çözmüş oluruz" dedi. Bakan Yazıcıoğlu, "Kişisel değerlendirmem sonucu, böyle bir çalışmanın terörün bertaraf edilmesi noktasında bir katkı sağlayacağı şeklinde oluşan düşüncemi kamuoyuyla paylaştım" dedi.