Müceddere

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
Müceddere Antep - Kilis mutfağına ait bir tariftir.

Malzemeler


1 su bardağı yeşil mercimek
6, 5 su bardağı su
2 küçük boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
Bir miktar tuz
2 su bardağı bulgur
Kırmızıbiber, karabiber

Yapılışı


Mercimeği yıka, bir gece önceden 2 su bardağı su ile ıslatınız, 1/2 su bardağı su ekleyip taneler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30–35 dakika pişiriniz. Soğanı soyup, yıkadıktan sonra ince ince doğrayınız, yağla birlikte tencereye koyup, kapağı kapatarak, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 5–6 dakika öldürünüz. Salçayı, mercimeği ve tuzu koyup, kalan suyu ekleyerek, karıştırınız. Kaynamaya başlayınca bulguru koyunuz, tekrar karıştırınız. Önce orta, sonra kısık ateşte 15–20 dakika pişiriniz, üzerine baharatları serperek, demlenmesi için peçete koyup 15–20 dakika dinlendiriniz.

Afiyet olsun.

Bunun dışında bulgur pirincin kullanıldığı birçok yemekte kullanılabilir. Maydanoz çorbasına çok yakışır. Ispanağa bazen pirinç yerine bulgur koyarak pişirebilirsiniz. Kısır yine çocukların da severek tükettiği bir besindir.

Besin kalitesini düşündüğümüzde yemek kültürümüzde ki yerini unutmadan tüketmeye devam etmemiz gereken bir besindir, bulgur. Sağlıklı nesillerin yetişmesi için elimizde olan değerleri unutmayalım.
 
Geri
Üst