17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Müceddere Antep - Kilis mutfağına ait bir tariftir.
Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek
6, 5 su bardağı su
2 küçük boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
Bir miktar tuz
2 su bardağı bulgur
Kırmızıbiber, karabiber
Yapılışı
Mercimeği yıka, bir gece önceden 2 su bardağı su ile ıslatınız, 1/2 su bardağı su ekleyip taneler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30–35 dakika pişiriniz. Soğanı soyup, yıkadıktan sonra ince ince doğrayınız, yağla birlikte tencereye koyup, kapağı kapatarak, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 5–6 dakika öldürünüz. Salçayı, mercimeği ve tuzu koyup, kalan suyu ekleyerek, karıştırınız. Kaynamaya başlayınca bulguru koyunuz, tekrar karıştırınız. Önce orta, sonra kısık ateşte 15–20 dakika pişiriniz, üzerine baharatları serperek, demlenmesi için peçete koyup 15–20 dakika dinlendiriniz.
Afiyet olsun.
Bunun dışında bulgur pirincin kullanıldığı birçok yemekte kullanılabilir. Maydanoz çorbasına çok yakışır. Ispanağa bazen pirinç yerine bulgur koyarak pişirebilirsiniz. Kısır yine çocukların da severek tükettiği bir besindir.
Besin kalitesini düşündüğümüzde yemek kültürümüzde ki yerini unutmadan tüketmeye devam etmemiz gereken bir besindir, bulgur. Sağlıklı nesillerin yetişmesi için elimizde olan değerleri unutmayalım.
Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek
6, 5 su bardağı su
2 küçük boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
Bir miktar tuz
2 su bardağı bulgur
Kırmızıbiber, karabiber
Yapılışı
Mercimeği yıka, bir gece önceden 2 su bardağı su ile ıslatınız, 1/2 su bardağı su ekleyip taneler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30–35 dakika pişiriniz. Soğanı soyup, yıkadıktan sonra ince ince doğrayınız, yağla birlikte tencereye koyup, kapağı kapatarak, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 5–6 dakika öldürünüz. Salçayı, mercimeği ve tuzu koyup, kalan suyu ekleyerek, karıştırınız. Kaynamaya başlayınca bulguru koyunuz, tekrar karıştırınız. Önce orta, sonra kısık ateşte 15–20 dakika pişiriniz, üzerine baharatları serperek, demlenmesi için peçete koyup 15–20 dakika dinlendiriniz.
Afiyet olsun.
Bunun dışında bulgur pirincin kullanıldığı birçok yemekte kullanılabilir. Maydanoz çorbasına çok yakışır. Ispanağa bazen pirinç yerine bulgur koyarak pişirebilirsiniz. Kısır yine çocukların da severek tükettiği bir besindir.
Besin kalitesini düşündüğümüzde yemek kültürümüzde ki yerini unutmadan tüketmeye devam etmemiz gereken bir besindir, bulgur. Sağlıklı nesillerin yetişmesi için elimizde olan değerleri unutmayalım.